Doku-ment današnjega dne

Kulturna ali glasbena novica
14. 3. 2018 - 15.10

3,141592653.

Dokument današnjega dne

14. marec.

Spominjamo se Einstenovega rojstnega dne,

na Hawkinga zdaj dvignemo kozarec,

dan neznansko dolgega števila Pi,

začetek 20. festivala dokumentarnega filma

589793 ...

Pa pustimo otroško zlogo-zlaganje in začnimo z današnjim dogajanjem. Sledi nam kar 7 dni dokumentarna dogajanja in pred nami se razprostira pestra paleta projekciji na 20. Festivalu dokumentarnega filma, katerega srce bo utripalo vse do 21. marca. Prvi film današnjega uvodnega dne bo na ogled ob 19:30 v Kosovelovi dvorani z naslovom Druga stran vsega, kjer bodo prisostvovale tudi režiserka filma Mila Turajlić, glavna protagonistka Srbijanka Turajlić in producentka Hanka Kastelicova. Več o dogajanju na festivalu nam je zaupal programski vodja festivala Simon Popek.

IZJAVA

Na ogled bo vse skupaj 18 filmov, v spremljevalnem programu se bo zvrstila vrsta seminarjev in na ogled bo tudi retrospektiva vodilne sodobne latvijske dokumentaristke Laile Pakalnina. Nadaljuje Popek.

IZJAVA

 

...23846...

 

V Gromki se bo ob 20:00 odvil dogodek z naslovom Ženske v gledališču (zatiranih) in družbi. Tako se navkljub času po 8. marcu še vedno nadaljuje ideja meseca marca, kot meseca, ki je namenjen osveščanju ženskosti in odpiranju aktualnih ter pomembnih družbeno-političnih vprašanj, današnje dogajanje pa je pred-dogodek letošnjega 6. mednarodnega Ne-festivala gledališča zatiranih 2018 z naslovom Igrani spol.

V Gromki bo na ogled film o gibanju Ma(g)dalena, projekciji pa bo sledil še pogovor z dr. Metko Mencin Čeplak, Danijelo Zajc in Jano Burger.

...26433...

V Bežigrajski galeriji 1 bo 19. uri potekala otvoritev razstave ilustratorja, grafičnega opremljevalca knjig, pedagoga in tudi skladatelja, pesnika, pevca ter kitarista Andreja Trobentarja z naslovom Sliko gradim kot stavbo v vsemirju.

Njegovo delo predstavlja njegovo vizuro, njegov pogled na svet kot možnost za nov začetek videnje sveta skozi skupek slik, ki so nastale med leti 1988 in 2017. Razstava bo po daljšem obdobju ena redkih samostojnih predstavitev likovnih del avtorja, katerega ustvarjanje se razprostira čez več desetletij.

... 832795028841971693993...

 

 

 

Avtorji: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.