Dvajset let Metelkove

Kulturna ali glasbena novica
9. 9. 2013 - 14.10

Avtonomni kulturni center Metelkova mesto danes pričenja praznovanje in obeleževanje okrogle dvodesetletne obletnice zasedbe in ustanovitve Metelkova mesta. Praznični teden, nekdanja vojašnica na Metelkovi je bila s strani aktivistov takratne alternativne kulturne in umetniške scena zasedena v noči iz 10. na 11. september leta 1993, se bo pričel z risanjem risbic za Metkin rojstni dan pred Jallo Jallo. Med večernimi dogodki pa lahko poleg Defonije v klubu Gromka omenimo še specialno edicijo Mladih rim, v okviru katere bo v Menzi pri koritu poleg branja poezije moč slišati še hrupni duo It's Everyone Else in govorjeno ter zvočni pisani Nevemnevem. Več o samem prazničnem programu nam je povedal Miha Zadnikar, eden izmed aktivistov in ustvarjalcev, ki je na Metelkovi prisoten že od samega začetka njenega delovanja.

* IZJAVA SE NAHAJA V POSNETKU

Med širokim in mnogoterim programom lahko izpostavimo tudi Simpozij o neodvisni kulturi, ki ga v četrtek od pete ure dalje v Menzi pri koritu organizira Radio Študent, Zadnikarja pa smo vprašali tudi po mnenju o Metelkovi med časom preteklosti in časom prihodnosti, saj je Metelkova danes priča tudi številnih kritik o neuspehu držanja neke prvotne alternativne in od dominantnih tokov neodvisne vizije. Poslušajmo nekoliko daljšo izjavo:

* IZJAVA SE NAHAJA V POSNETKU

Več o sami dvajseti obletnici AKC Metelkova bomo na Radiu Študent poročali še v naslednjih dneh, kulturne novice o dvajsetletnem delovanju edinstvenega kulturnega prostora Metelkova mesta pa je pripravil Robert Bobnič.

Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.