Ekonomski redukcinizem

Kulturna ali glasbena novica
3. 11. 2014 - 14.10

V Trubarjevi hiši literature bo danes potekal simpozij z naslovom Materializem in ekonomski redukcionizem. Simpozij v organizaciji Inštituta za delavske študije se bo odvil prek dveh panelnih diskusij. Tiborja Rutarja, enega od organizatorjev, smo vprašali, zakaj današnji simpozij poudarja ravno materializem:

/////////////////////////////////////////////////////////////////Izjava//////////////////////////////////////////////////

Simpozij se bo začel ob šestnajstih, ko bodo prvi štirje govorci začeli z epistemološko razpravo o materialističnem teoretskem postopku in sodobni materialistični filozofiji znanosti. Na panelu bodo sodelovali Rastko Močnik, Sašo Furlan, Martin Hergouth in Miha Andrič. Andriča smo povprašali o njegovem prispevku o materialistični teoriji subjekta:

//////////////////////////////////////////////////////////////////Izjava///////////////////////////////////////////////

Ob devetnajstih pa se bo simpozij nadaljeval s temo materialističnega redukcionizma. Kaj je ekonomski redukcionizem in zakaj je ta problem vreden naslavljanja, nam je spet povedal Rutar:

////////////////////////////////////////////////////////////////Izjava////////////////////////////////////////////////

Poleg omenjenega simpozija pa danes IDŠ skupaj z Mestnim gledališčem Kranj prireja tudi okroglo mizo z naslovom »Ime česa je Hilda? Neoliberalni obrat in sodobno suženjstvo«. Okrogla miza se bo odvila ob pol desetih na stolpu Škrlovec v Kranju.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.