Estetika Kitajske in Gospoda Glembajevi

Kulturna ali glasbena novica
26. 6. 2012 - 14.00

Ob 21. uri v Križankah gostuje beograjski Atelje 212 s predstavo Gospoda Glembajevi. Najbolj poznana drama hrvaškega pisatelja Miroslava Krleže govori o propadu bogate meščanske družine. Režiser Jagoš Markovič se je v uprizoritvi posebej osredotočil na osrednji zaplet, kar je dosegel predvsem z redukcijo mnogih dramskih karakterjev v tri osrednje - Gospoda Glembaja, njegovo soprogo in sina. Več o današnji predstavi pove Nevena Vučković, organizatorka projektov Ateljeja 212:

* Izjava v posnetku 

V Moderno Galerijo vas ob 18. uri vabi Slovensko društvo za estetiko, ki je organiziralo predavanje profesorja Gaa Jianpinga  [Gaa Đjanpinga] s Kitajske akademije družboslovnih  ved. Predavanje Jianpinga [Đjanpinga] je naslovljeno Renesansa estetike na Kitajskem. A kako je mogoče v umetniško tako heterogeni državi, kot je Kitajska, govoriti o enoviti renesansi estetike kot discipline, ki raznovrstno umetnost obravnava? Odgovoril nam je član Slovenske akademije znanosti in umetnosti, dr. Aleš Erjavec: 

*Izjava v posnetku

Če pa bi mogoče raje potešili svojo morebitno strast do poezije, še vedno traja Festival Mlade rime. Poezijo bo danes pospremil zvok izpod prstov tolkalca in improvizatorja Seijira Murayame [Sejira Murajame]. Začne se petnajst čez devet v Menzi pri koritu in traja do vašega odhoda.

Kjerkoli že boste, se imejte fino, vam želi Sonja Zlobko.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness