Fajt!

Kulturna ali glasbena novica
6. 6. 2016 - 15.10

Točno to, fajt. To se je dogajalo in to se še vedno dogaja. »I'm not the greatest. I'm the double greatest.« Ou jea. »It's hard to bo humble when you're as great as I am.« Težko ne bi bilo res. »There are no pleasures in a fight but some of my fights have been a pleasure to win.« Hoho, očitno tudi nekaj vrednot. »I done something new for this fight. I wrestled with an alligator. I tussled with a whale. I handcuffed lightning, I thrown thunder in jail. Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalised a brick. I’m so mean I make medicine sick.« Dobesedno nadnaravno, ko lahko ubiješ kamen.

»Champions aren’t made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them: a desire, a dream, a vision. They have to have last-minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the skill and the will. But the will must be stronger than the skill.« U, še ideologija in volja do moči, recimo. Nič ne fali. »I float like a butterfly, sting like a bee.«

Veste, kdo je to rekel, kdo takšne stvari govori? Ali - to niso nihče drug kot rogovci. Verjetno ste do sedaj že slišali, kaj se dogaja. Fajt! Varnostniki so zaprli Rog, gradbeniki skušali postaviti gradbišče, rogovci pa so se temu zaenkrat uspešno uprli. O podrobnostih ste že lahko slišali in boste še lahko, mi pa smo kulturniki in nas je zanimal festival, ki se je včeraj tam začel odvijati. Res da so ga MOL pooblaščenci danes prekinili, vendar festival je njihova oblika protesta. Torej ne gre za običajno skandiranje sloganov in fizično zoperstavitev, ko protestirajo rogovci, to implicira festivalskost, kulturo. Zato smo rogovce povprašali, kako prepletajo festivalskost in upiranje.

Izjava

In če bodo rogovci varnostnike res pičili kot čebele, potem se ima omenjeni festival morda celo za zgoditi. Za danes je tako predviden tečaj farsija, vadba različnih disciplin, performativna delavnica, seveda pa ob tem pride še večerja. Poleg vsega tega pa še:

Izjava

Specifika festivalskega protestiranja je ta, da program ni stabilen oziroma da prihaja do pogostih terminskih sprememb.

Izjava

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.