Festivalne kulturne novice

Kulturna ali glasbena novica
30. 5. 2014 - 14.10

V okviru sedmega festivala sodobne fotografije Fotonični trenutki – Mesec fotografije, ki se začenja danes, se odpira več fotografskih razstav, vsem pa je skupna tema „fotografija v javnem prostoru“. Osrednji dogodek festivala je razstava Zipped Worlds v galeriji Kult 3000, kjer bodo na ogled dela petnajstih fotografov iz različnih evropskih držav, ki se ukvarjajo z vstopanjem fotografije v javno sfero. Kako se to kaže v fotografijah, smo povprašali direktorja festivala, Dejana Slugo.

*Izjava se nahaja v posnetku

Spremljevalni program pa ima bolj regionalen poudarek – prinaša razstave Zgodbe o Balkanu in Sinergije Sarajeva. Ena zanimivejših razstav v sklopu festivala je tudi samostojna razstava avstrijskega kolektiva G.R.A.M., naslovljena Reenactmedia, ki se ukvarja predvsem s predelavami posnetkov iz popularne kulture.

 

Drug festival pa se začenja v nedeljo. Ljubljanska Drama namreč organizira prvi Festival Presečišča, katerega namen je ljubljanski publiki predstaviti najboljše predstave gledališč, ki z Dramo sodelujejo. Jernej Pristov nam je povedal kaj lahko pričakujemo.

*Izjava se nahaja v posnetku

Nazadnje pa še ena dobra novica. Mitja Rotovnik po dolgih dvaintridesetih letih zapušča mesto direktorja Cankarjevega doma. Nova direktorica bo predvidoma Uršula Cetinski, bivša direktorica Mladinskega gledališča. Upamo, da to pomeni korenite spremembe v delovanju in programu Cankarjevega doma, ki je žal že davno prenehal biti pomemben dejavnik v kulturi.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.