Film je fikcija

Kulturna ali glasbena novica
29. 1. 2015 - 14.10

Tematika in forma kratkega filma se z razvojem tehnologij, umetnosti in popularne kulture nenehno širita in ju ni moč strpati v okvir klasičnega filmskega polja fikcije, dokumentaristike in eksperimentalnega filma. Tako danes zajema audiovizualna dela, ki se raztezajo vse od viralnih videov družbenih omrežij, glasbenega videospota do nenazadnje filmskih napovednikov. Prav posebna pa je tudi interakcija forme kratkega filma z naravoslovnimi znanostmi kot sta na primer biotehnologija in sintezna biologija. Tako se bo drevi ob 19ih v Stari elektrarni odvil filmski dogodek Bio Fiction, o katerem nam je več povedal organizator Toni Pustovrh s Fakultete za družbene vede.

*Izjava se nahaja v posnetku

Kaj je namen interakcije med biotehnologijo in filmskim medijem ter kaj ta prinaša?

*Izjava se nahaja v posnetku

Filmskemu dogodku bo sledila tudi okrogla miza, na kateri bosta sodelovali znanstveno-naravoslovna in družboslovno-umetniška strani.

*Izjava se nahaja v posnetku

V Slovenski kinoteki pa se bodo s filmom poklonili lani preminulemu Branetu Bitencu, ki je javnosti znan predvsem kot ustanovitelj glasbene skupine Otroci socializma. Bitenc pa je večino svojega življenja posvetil filmu. Kot režiser in scenarist je ustvarjal predvsem v kratki in srednjemetražni formi. V kinoteki bodo na ogled njegovi kratki filmi iz prve polovice 90ih let: Sonce, Good Rockin' Tonight in Lojze se je zbudil tako kot ponavadi.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.