Filmi in ples

Kulturna ali glasbena novica
14. 9. 2015 - 15.10

Čeprav se obeta pester teden, prepoln zanimivih kulturnih in teoretskih dogodkov, pa se ta teden zares začenja šele jutri. Danes pa vlada skorajda kulturni molk, ki ga prekinja le krajša ruska invazija.

Kraken, društvo za promocijo kratkega filma, skupaj s Hostlom Tresor namreč gosti izbor kratkih filmov iz mednarodnega ruskega festivala eksperimentalnega filma, Kansk. V okviru turneje BalKansk bo v Tresorju na ogled postavljenih 6 kratkih filmov, ki so bili v letih 2013 in 2014 nagrajeni na tem sibirskem festivalu.

Organizator dogodka Rok Ramšak nam je opisal česa se imamo nadejati.

*Izjava se nahaja v posnetku.

Drug dogodek, ki se bo odvijal današnji dan pa je plesno glasbena predstava Momentum: Avenija ujetih trenutkov koreografinje in plesalke Maše Kagao Knez, ki velja za vodilno v Sloveniji, kar se tiče Afriških plesov.

Opis predstave na strani Cankarjevega doma se glasi: »Vsaka zgodba se začne na neki točki, v nekem momentu, trenutku, ki se ga nikoli natančno ne spomnimo; po navadi nima jasnega začetka, tudi cilj je le približno nakazan. Rastlina živi iz svojega rizoma, njeno pravo življenje je skrito; kar je vidnega nad tlemi, traja le eno poletje, potem ovene. Kar vidimo, je cvet, ki se osuje. Rizom ostane … V resnici si vse le domišljamo. Delamo [si] predstave, da potem v njih živimo. Za hip ujamemo trenutek, potem gremo naprej … Same sebe lahko razumemo le v luči notranjih doživljajev

Ker ne razumemo, kaj to zares pove o predstavi, še več, celo pomen tega teksta nam ostaja nerazvozljiva uganka, smo, kaj bo predstavila, povprašali Mašo Kagao Knez.

*Izjava se nahaja v posnetku.

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness