Francoski krožek, Borštnikov prstan in Zajčev simpozij

Kulturna ali glasbena novica
28. 10. 2019 - 15.10

V okviru programa Škratova čitalnica se bo med oktobrom in junijem že v tretje odvijal Francoski literarni krožek. Ob podpori MOL-a in v sodelovanju z Mestno knižnjico Ljubljana se bo krožek sestajal enkrat mesečno, prvo srečanje pa se bo odvilo že danes ob 18. uri v enoti Šiška. Več o bralnem krožku nam pove organizatorica Aicha Boughazi

izjava

Osrednja tema francoskega bralnega krožka so romani frankofonih pisateljev in pisateljic, ki se bodo na krožku brali v izvirniku. Krožek je namenjen ljubiteljem leposlovja, ki se vsaj solidno znajdejo v francoskem jeziku. 

V Mariboru se je včeraj zaključil 54. Festival Borštnikovo srečanje. Po presoji festivalske žirije je najbolj uspešna predstava pretekle gledališke sezone delo Tomija Janežiča v produkciji Slovenskega mladinskega gledališča z naslovom še ni naslova, ki je požela tudi mnogo drugih nagrad. Poleg te je posebej izpostavljena še Ali: strah ti poje dušo v režiji Sebastijana Horvata in produkciji ljubljanske Drame. Izbor obeh nam je utemeljila članica žirije Andreja Kopač

izjava

Prestižna nagrada - slavni Borštnikov prstan - pa je letos pripadla igralki in dolgoletni članici Slovenskega mladinskega gledališča Marinki Štern, ki je samo v Mladinskem ustvarila preko osemdeset vlog. 

Slovenska akademija znanosti in umetnosti danes gosti znanstveni simpozij, posvečen 90. obletnici rojstva akademika Daneta Zajca. Program so že ob desetih z uvodnimi nagovori otvorili izredni član SAZU Milan Dekleva, direktor ZRC SAZU dr. Oto Luthar in dr. Neža Zajc z Inštituta za kulturno zgodovino. Zajcu za rojstni dan bomo za konec prebrali njegovo pesem z naslovom Isti.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.