Gibanje kot pogoj svobode

Kulturna ali glasbena novica
18. 11. 2015 - 15.10

Na Filozofski fakulteti, Fakulteti za družbene vede in Pedagoški fakulteti se začenja cikel predavanj, ki bo potekal do petka in bo v premislek postavil begunsko situacijo. Na petkovem predavanju z naslovom Vsaka nacija je halucinacija bo po pričevanju moderatorja omenjenega predavanja Tineta Beleta poudarek na naslednjih elementarnih problematikah:

IZJAVA

Fokus predavanj bo tudi na tem, kako lahko proučujemo senzacionalistično delovanje medijev na podlagi begunske krize ter kakšna je vloga sodobnega kapitalizma in EU kot generatorjev begunske problematike. Več o kriminalizaciji migrantov po terorističnih napadih v Parizu nam je povedala študentka sociologije Romana Biljak Gerjevič:

IZJAVA

Danes in jutri si lahko na ljubljanskih ulicah in v lokalih ogledate urbano koreografijo Zelena miza, ki nagovarja naključne mimoidoče in v premislek ponuja rutinsko dogajanje, ki se v mestu nenehno odvija. Sam naslov izhaja iz prelomne zgodovinske koreografije Kurta Joossa iz leta 1932, ki brezčasno in brezosebno trgovanje z vojno in njenimi profiti umesti na velikansko zeleno mizo diplomacij 20. stoletja. Več o samem konceptu umetnega posega teles v mesto nam je povedala koreografinja Mateja Bučar:

IZJAVA

Koreografinjo smo povprašali še o tem, kaj želi s tovrstno urbano koreografijo reflektirati:

IZJAVA

Ob 20. uri pa vas vabi Galerija Alkatraz, kjer bo ob letošnji izdaji stripovskega albuma potekala še istoimenska otvoritev razstave "Pijani zajec" Davida Krančana.

 

Kulturne novice je pripravila Emanuela.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.