Gibanje prebavil

Kulturna ali glasbena novica
7. 10. 2016 - 15.10

Nemčija in Slovenija sta dve pomembni postaji balkanske migracijske poti. Prva, ker je po navadi cilj, druga, ker se je določila za varuha šengenske meje. Danes ob 19-ih se bosta državi pogovarjali v Cankarjevem domu. Kaj gre pričakovati?

Izjava

Howgh. Govoril je Miha Mazzini, ki bo danes nastopal v imenu Slovenije. Njemu nasproti bo sedel Ilija Trojanow, nemški delegat, pardon, literat. Pogovor bo moderirala Amalija Maček - gostujoča pa se bosta skozi osnovni temi radovednosti in kreativnosti dotikala kulture, politike in umetnosti. Spregovorila bosta, kakopak, tudi o svojih opusih.

 

Migracije pa bodo tudi predmet razstave MiG21 oziroma migracijsko interdisciplinarno gibanje, ki se odpira danes ob 19. uri v KIBLA PORTALU v Mariboru. Slednja naj bi ponujala povsem humanistični odgovor na docela politično vprašanje migracij in s tem združila 50 razstavljajočih umetnic in umetnikov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Francije, Nemčije, Rusije, Poljske, Češke, Japonske, ZDA, Mehike, Kanade in Avstralije.

Izjava

Humanizem je visokoleteča beseda, v svoji sredi pa bojda, vsaj etimološko, nosi človeka. Ob omembi tega pojma, sploh če je napisan z veliko, se seveda ne da izogniti večnim vprašanjem človekove narave. Kaj je po mnenju kustosa razstave Petra Tomaža Dobrile tista bistvena lastnost človeka?

Izjava

Gibajo se tudi prebavila. Avtorjem se je v opisu razstave zapisalo tudi, citiram: “Humanizem kot politični program, nadomestek in zamenjava kapitalizma ni nikdar v zgodovini zares dobil priložnosti.”, konec navedka. Če je torej človekova narava gibanje, politični program humanizma pa to utemeljuje - potem je kapitalizem, tisto, kar bi moral humanizem nadomestiti, ta, ki gibanje ustavlja. Družbenoekonomski sistem, ki je v veliki meri pospešil razvoj produkcijskih sil, nas torej bremza. Kako?

Izjava

Velik oboževalec gibanja, posebej teka, je tudi el-presidente Borut Pahor, pokrovitelj razstave.

Odpoved: v osnovah politične ekonomije so danes umetniki šolali Zupana.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

kar počnete. upam, da se tega zavedate.
tudi ko so začeli snemat Big Brotherja so verjetno se zraven zabavali a ne?

pa vas bodo vse poslali v živalski vrt. tam pa se ne bo nikomur smejalo, ko boste izgubili kontrolo.

**Družbenoekonomski sistem, ki je v veliki meri pospešil razvoj produkcijskih sil nas torej bremza.**

vi pravzaprav špilate LUTKE ... to je 21.stoletje in živalski vrt egoističnih pimplekov, ki so še vedno v infantilni fazi svojega lastnega seksualnega razvoja.... ajaaaaa.... joj sori*

No wtf.
Ariana. Napis knjigo

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness