Gledališče, vse najboljše!

Kulturna ali glasbena novica
27. 3. 2017 - 15.10

Danes svoj praznik praznuje gledališče. Na ta dan se slavnostno pričenja 47. teden slovenske drame v organizaciji Prešernovega gledališča Kranj, ki traja 12 dni. Na različnih prizoriščih v Kranju in Ljubljani se bodo zvrstile številne predstave slovenskih avtorjev, tudi štiri predstave iz tujine. Zraven uprizoritev bodo podeljene številne nagrade, že danes bo slavnostna podelitev priznanj Združenja dramskih umetnikov Slovenije. Del festivala predstavljajo tudi delavnice in strokovna srečanja, prvič letos tudi izobraževanje iz avdiodeskripcije. Ni da ni.

Če pobrskate po arhivu Radia Študent, boste našli recenzije mnogo, če ne vseh predstav letošnjega festivala. Izjema so mednarodne uprizoritve slovenskih tekstov, ki so prava delikatesa. Predvsem zaradi težke dostopnosti slovenske literature v tujih jezikih. O slovenski dramatiki v tujini je spregovorila selektorica Tea Rogelj.

Izjava

V sodelovanju Slovenskega tedna drame, Slovenskega gledališkega inštituta in Goethe Instituta Ljubljana bo v času festivala potekalo petdnevno strokovno izobraževanje iz področja avdiodeskripcije. Precej neznano področje v gledališču pri nas in za odtenek bolj urejeno na nacionalni televiziji. Kaj to je in o praksi v Sloveniji, je povedala pobudnica izobraževanja Klavdija Zupan.

Izjava

O subjektivno zanimivih delih Tedna slovenske drame je pisala Ana.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.