High-tech šmek

Kulturna ali glasbena novica
5. 12. 2017 - 15.10

Ljubljana na krilih svojega nasmejanega župana vse bolj sega v nebo. Na vse pretege se trudi postati sodobna metropola, ki bi se lahko kosala z največjimi svetovnimi mesti. To se odraža predvsem na obzorju Ljubljane, ki ga prebada vse večje število stolpnic.

V eni izmed teh stolpnic, svojčas najnaprednejši v Ljubljani, to je v stolpnici Avtotehne na bavarskem dvoru, so si po letu in pol svoj prostor le uspeli priboriti člani treh različnih društev, ki so doslej sicer ustvarjali vsak pod svojo streho. Prostor so poimenovali OSMO/ZA. Danes ob 12. uri so sklicali tiskovno konferenco, ki smo se je udeležili tudi vestni kulturni novinarji Radia Študent. Poglejmo, kaj so imeli povedati o samem prostoru:

Izjava

Gre za prostor, ki je nastal s sodelovanjem treh umetniško/kulturnih nevladnih organizacij: Zavoda Projekt Atol, Zavoda Delak in Društva Ljudmila, laboratorija za znanost in umetnost! Prostor bo deloval na principu odprtokodnosti in združeval različne profile, kot nam je razložil Luka Frelih iz Društva Ljudmila:

Izjava

Dragan Živadinov iz Zavoda Delak vidi potencial novega prostora tudi v tem, da bodo tam mladi in zainteresirani ljudje našli podporo v tehničnem, umetniškem in znanstvenem znanju.

Izjava

Kaj pa je tisto, kar je vsem trem organizacijam skupnega, kar jim omogoča, da so združene pod eno streho?

Izjava

Nasproti Avtotehne, za Kozolcem, stoji galerija Kapelica, kjer se bo danes ob 20. uri odvil performans skupine Quimera Rosa, ki jo sestavljata umetnika Rebeca Pazin Roy. Skupina bo na performasu, ki nosi naslov Trans*Plant, poskušala poustvariti procese, ki tvorijo subjekt. Splošno sprejete družbene narative, ki človeško telo predstavljajo kot celoto, jim bo uspelo dekonstruirati skozi transfeminisitično in post-identitetno prizmo.

Lučke niso edina visoko tehnološka umetnost, ki krasijo Ljubljano.

Kulturne novičke je pripravil Denis.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness