Holandčev vzlet

Kulturna ali glasbena novica
18. 1. 2013 - 14.10

Prišel je težko pričakovani dan, ko bo premierno uprizorjen Wagnerjev Leteči Holandec. Danes ob sedmih bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ta koprodukcija SNG Opere in baleta Ljubljana, Cankarjevega doma, slovenskega komornega zbora in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija končno ugledala luč Slovenije. Wagnerja sta režiserju Matjažu Bergerju pomagala interpretirati slovenska misleca Mladen Dolar in Slavoj Žižek. Verjetno nam ni treba posebej poudarjati Bergerjevega nekonvencionalnega režiserskega prijema. Kot zanimivost pa naj omenimo, da bo ta minimalistična romantična opera v treh dejanjih dodatno zasoljena. Na sceni bo namreč tudi sedemnajst ton soli. S tem je režiser želel na oder postaviti neko abstrakcijo, ki bi nadomestila morje.

V gledališču Glej so izbrali novega umetniškega vodjo. To je po novem Marko Bratuš. Bratuš je bil do zdaj strokovni selektor JSKD v polju ljubiteljskega gledališča, sodeluje na Radiu Slovenija in deluje v mnogih ljubiteljskih in poklicnih gledališčih. Razkril nam je svojo vizijo in nekaj o prihodnjem delovanju gledališča Glej.
//////////////////////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v posnetku celotne oddaje.

//////////////////////////////////////////////////////////////////

Študentje AGRFT-ja nas danes ob osmih vabijo na filmski koktajl v Katedralo Kina Šiška. Svoje zvarke nam bo brezplačno predstavilo pet študentov ljubljanske Akademije: Maja Prettner, Maja Prelog, Nikolaj Vodošek, Sara Kern in Blaž Završnik.

Če vas na to petkovo popoldne grabi paranoja, pa se ob pol šestih v Unionski dvorani Grand hotela Union prikažite na Javni tribuni Zbora za republiko. Dogodek v organizaciji Slovenske demokratske stranke bo postregel s pravilnimi odgovori na vprašanja: zakaj še nimamo pravne in pravične države, kdo in kako nam je ukradel državo, je Komisija za preprečevanje korupcije izvor in orodje umazane politične korupcije in ali je na pohodu levi fašizem. Vabijo s pozivom: Pridite, za Slovenijo gre!

O kulturnih novitetah in dogodkih vas je obvestila Nika Mahnič.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness