Hrupno na Gornjem trgu / Ledeno na Tobačni

Kulturna ali glasbena novica
8. 5. 2014 - 14.10

Prepustite se privatnemu prostoru in zvoku meščanskega stanovanja. Lokacija: Gornji trg 13. Ali pa preprosto preklopite na frekvenco 89,3 MHz. Od šeste do sedme in od pol desete do pol enajste bo z vami RADART. V centru Ljubljane bomo priča enodnevni postavitvi sonarno-rezonantne umetnostne galerije in radijske ambasade. Nazdravili bomo tretji obletnici platforme RADAR in petinštirideseti obletnici Radia Študent. »Tujci vseh dežel, združimo se!«

O današnjem dogajanju na Gornjem trgu nam je več povedal idejni vodja platforme RADAR, Bojan Anđelković:

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

In če se želite pred hrupom za trenutek umakniti v osamo ledene pokrajine, obiščite otvoritev umetniškega projekta Urše Vidic Uncharted, ki se bo zgodila ob osmi uri v Kulturnem centru Tobačna. Uncharted na zvočni in vizualni ravni ustvarja ambient nove pokrajine, ujete v led. Ozemlje, ki ga ni moč najti na kartografski karti Zemljinega prostranstva, nakazuje na novo razsežnost prostor-časa, kjer je vse začrtano in zamrznjeno v trenutku ledene izolacije – prostor, kjer se pravzaprav tudi linearni in mehanizirani potek časa zmrzne v točko postavitve. Koncept avdio-vizualnega dela ustvarja meditativni prostor, praznino za spominjanje in opominjaje lastne odtujenosti in minljivosti.

O ledenem področju Antarktike in njegovi vpetosti v kontekst umetniškega dela Uncharted smo se pogovarjali s kustosinjo Alenko Trebušak:

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Naslednji dogodek v sklopu obeleževanja petinštiridesete obletnice Radia Študent je uprizoritev Saharov Experience, ki bo ob osmih zavzela oder Gledališča Glej. Uprizoritev se osredotoča na življenjske zgodbe nagrajencev Saharova za svobodo misli, ki jo podeljuje Evropski parlament. Skozi obliko javnega govora, elemente igre, glasbenega performansa in vizualizacij tematizira smiselnost in nesmiselnost izražanja in komunikacije.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness