Ignor yourcellF

Kulturna ali glasbena novica
31. 1. 2018 - 15.10

Danes se dogaja en kup stvari v Ljubljani. Dogodki vseh vetrov: od projekcij filmov, literarnih in glasbenih večerov, res vse. Zelo pisano in zelo raznovrstno bo. Zato je najbolje, da dogodke kar naštancamo, enega za drugim.

Festival Lezbična četrt danes ob osmih v Galeriji ŠKUC organizira literarni večer. Naslov večera je Samo te stene so tvoje stene. Na literarnem večeru bo 10 avtoric prebiralo svoje prispevke, Jasmina Šepetavc pa je poskrbela za odlomke iz lezbične kinematografije, ki bodo pred vsakim branjem.

Ljubitelji filma, pozor! Danes imate v Slovenskem filmskem centru prvič priložnost videti restavrirano kopijo klasike To so gadi. Dogodek obljublja še druženje z ustvarjalci. Ali je druženje formalno ali ne, pa žal ne vemo.

Že včeraj so v Galeriji Kapelica pričeli pred-mentovsko dogajanje. Projekt cellF je čudo narave in tehnike. Guy Ben-Ary, avstralski umetnik, si je dal odstraniti del kože, ki sedaj služi kot glasbilo. Ne preprosto kot opna na bobnu, temveč je ta koža v petrijevki in se odziva na glasbene signale. CellF je prvi nevronski sintetizator. Včeraj je bilo po performansu/koncertu med poslušalci kar nekaj zmede glede izvedbenega dela koncerta. Danes bodo skušali razbliniti to zmedo. V tako imenovanem Frikšn baru #9 organizirajo pogovor. 19.00, Galerija Kapelica, nevronski sintetizator.

Pičimo dalje: v Gromki vas bodo ignorirali. Ampak na zelo kul način. Trinajsta izdaja Ignora pod imenom IGNORtrinajstORK združuje vse, kar vam srce poželi. Glasba, takšna in drugačna, video umetnine, gibanje, pesniški vpadi, vse imajo. O Ignoru smo govorili z Dejanom Kobanom:

 

izjava

 

Kaj pomeni, da gre za orkestrsko izvedbo skoraj 30 različnih ljudi? A se vse dogaja hkrati?

izjava

 

Obljubljajo tudi zine, ki seveda ne morejo biti orkestrska improvizacija, vendar Dejan Koban obljublja, da bodo zini še vroči. Prisluhnite:

 

izjava

 

Hitra obnova: Gromka ob 20. uri; Ignor. Samo tam lahko dobite orkester in zine za tri evre. Se splača.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness