Inkluzivni objem poetične ekspresije

Kulturna ali glasbena novica
20. 5. 2019 - 15.10

Cenjeno skupščanstvo. V imenu kulturno-humanistične redakcije toplo vabljeni na nocojšnji Literarni InDic, dogodek v sklopu 50-letnice Radia Študent, kjer boste lahko prisluhili literarnim umotvorom in žvrgolijam sedanjih in nekdanjih sodelavcev Redakcije za kulturo in humanistične vede. Literarni večer se prične ob 18. uri v Kreatoriju Dijaškega doma Ivana Cankarja. Več o njem pove naš sodelavec, organizator in nastopajoči Vid Bešter.

Izjava

Nocoj ob 20.00 pa vabljeni na otvoritev drugega mednarodnega Tedna italijanskega filma, katerega izvedba tudi letos poteka v Slovenski kinoteki v sodelovanju z Italijanskim inštitutom za kulturo v Ljubljani. Več o temi letošnjega tedna italijanskega filma nam pove Stefano Cerrato, kulturni ataše na inštitutu:

Izjava

Teden bo danes otvorila dramatična komedija Noro veselje Paola Virzija. Tiče se dveh protagonistk, samooklicane milijarderke in introvertirane mladenke s tatuji, ki zbežita iz komune za ženske z duševnimi motnjami in se podata iskat srečo v norišnici sveta duševno zdravih ljudi. V četrtek in petek pa nas čaka posebna poslastica, obisk režiserja Alberta Fasula ob predvajanju njegovih dveh filmov. Film TIR, predvajan v četrtek, nam predstavi Stefano Cerrato:

Izjava

Če danes ne morete ali pa se vam ne ljubi ven, se še vedno lahko podate na razburkane vode spletnega piratstva in si ujamete finale Igre prestolov: edini šov, v katerem tvoja teta, trenutna punca in mater zmajev predstavlja večjo liabilnost kot bližajoča se vojska živih mrtvecev. Spoiler alert: Samuel poskuša uvesti deliberativno demokracijo in je nemudoma izgnan iz Westerosa. John zabode Daenerys. Kralj postane Bran, Bran Polomljeni, tako ga poimenuje Tyrion, nova roka kralja. Naposled vsi razen Samuela umrejo v plameneči orgiji.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.