Kdo koga izkorišča

Kulturna ali glasbena novica

Drago poslušalstvo, v tokratnih kulturnih novicah izpostavljamo dogodke, ki navadnega človeka v telesu mesnem in umu besnem resno pogrejejo. Zdi se nam namreč, da nekaj lahko dvignemo, ali je to temperatura ali pritisk, bomo pa še videli. Gremo od začetka, ki ga časovno lahko lociramo na 17. uro, prostorsko pa v Modro sobo Filozofske fakultete v Ljubljani, kjer nas čaka dogodek Besedna postaja. Gre za predstavitev knjige pokojne politične teoretičarke na področju marksizma in zgodovinarke politične filozofije Ellen Meiksins Wood. Knjiga nosi naslov Od državljanov do gospode, Socialna zgodovina zahodne politične misli od antike do srednjega veka, o njej pa se bodo pogovarjali Nada Grošelj, Lev Centrih, Marko Hočevar in Tibor Rutar.

Temu sledi dogodek v Knjižnici Otona Župančiča Ljubljana, kjer bo gost Miha Javornik spregovoril o Ruski historični avantgardi in revoluciji brezpravnih. Skratka: carska oblast, družbeni prelom, Kandinski, Malevič, Majakovski in Hlebnikov. Pričetek ob 18. uri.

Naprej: galerija Kapelica ob 19. uri gosti predstavitev projekta Mesto brez identitete - BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica. Več informacij na dogodku samem.

In za konec: v projektnem prostoru Aksioma ob 19. uri pogovor z Vladanom Julerem o razstavi, poimenovani Forenzika izkoriščanja. Vladan se bo tekom predavanja podal v pokrajine, ki jih oblikujejo algoritemske tovarne ekonomije nadzora, ter v s tem povezano izkoriščanje materialnih in nematerialnih oblik dela ter naravnih virov. Človeka smo povprašali, zakaj bi prišli na pogovor in ne samo na razstavo, pa nam je povedal sledeče:

izjava v posnetku

Nato je povedal malo več o tem, kako so razstavljeni zemljevidi del naših življenj:

izjava v posnetku

Povedal nam je tudi, da zadeva sploh ni tako galerijska, kot se nam je prikazala v Ljubljani:

izjava v posnetku

Forenzične sledi v etru in preko spleta spletla Hajzlerca.

 

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness