Knjige plešejo

Kulturna ali glasbena novica
Knjige plešejo
26. 2. 2014 - 14.15

Ob 20. uri se v Cankarjevem domu prične festival Fabula z otvoritvenim literarnim večerom in pogovorom z madžarskim pisateljem Petrom Esterhazyjem. Letošnji fokus festivala 'Razkriti obrazi svobode' je usmerjen k pojmu svobode, nekaj več o izboru tematike pa nam bo povedala vodja festivala, Janina Kos:

 

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Zanimalo nas je tudi, kako je na sam festival vplivala sprememba delovanja založbe Beletrina in ali so bile te spremembe na kakršen koli način povod za izbor teme:

 

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Ob 18. uri bo v Modri sobi na Filozofski fakulteti pogovor o knjigi Manfreda Kocha Lenoba. Pogovarjali se bodo avtor spremne besede Franci Zore, prevajalka Seta Knop in filozof Miha Kosovel, vse misli pa bo povezoval Janko Lozar Mrevlje. Knjiga govori o lenobi kot idealu in spreminjanju tega ideala skozi čas ter ob različnih prevladujočih družbenih razmišljanjih. Več o aktualnosti dela nam bo povedala Seta Knop:

 

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Ob 20. uri bo v Španskih borcih plesalec, koreograf, pesnik in pedagog Julyen Hamilton uprizoril predstavo Nematerialni svet. Gre za enega najbolj znanih ustvarjalcev na svojem področju, ki vedno stremi k radikalnim inovacijam. Avtor je poznan tudi po svojih besednih spretnostih, tokrat pa bo skušal storiti skorajda nemogoče in spregovoril brez besed, skozi glas giba. Današnja solo predstava s tem predstavlja neko prelomnico glede na prejšnje ustvarjanje in nas sili iz okvirjev običajnega govoričenja v govorico, ki svoj zanos črpa v idejnem.

 

Kulturno sta lenarila Tadej in Tomaž.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.