Knjige pri Koritu

Kulturna ali glasbena novica
9. 6. 2015 - 15.15

Če imate par evrov v žepu, čas in dobro voljo, se sprehodite do Metelkove, kjer danes in jutri od enajste jutranje do desete večerne ure poteka knjižni sejem. Seveda je ta sejem drugačen od velikih že institucionaliziranih knjižnih sejmov. Današnji dogodek je organiziran prvič, z namenom, da bo na sporedu enkrat letno, predstavljajo pa se neodvisne male in žepne založbe. Tako male, da bo tudi kakšen sam-izdat našel svoj prostor za promocijo. Torej, v Menzi pri koritu bodo danes in jutri Knjige pri koritu, kakor je organizatorka, Veronika Dintinjana, naslovila celoten dogodek. Vodilna misel oziroma vodilna ideja sejma pa je:

*Izjava se nahaja  posnetku oddaje.

Za male založnike je karakteristično, da izdajajo knjige, ki bi jih radi sami brali v slovenskemu jeziku, da so te pogosto nekomercialne, njihovi avtorji pa še niso uveljavljeni. Takšne knjige so nasploh slabo vidne. Če pa le pridejo do knjigarniških polic, se jim cena zaradi marže tako poviša, da postanejo kar velik zalogaj za običajno denarnico. Ena od prednosti neodvisnega in ljubiteljskega izdajateljstva in potemtakem tudi sejma Knjige pri koritu so tako vsekakor cene. Še enkrat prisluhnite organizatorki:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

Če pa imate voljo, čas in nekaj več denarja za kulturne dogodke, se zapeljite do Zagreba, ki od danes naprej živi v ritmu dogajanj znotraj Animafesta Zagreb. V fokusu je svetovna produkcija; največ animiranih del prihaja iz daljnega vzhoda, nekaj jih je tudi iz hrvaške soseske. "Alica v čudežni deželi" je tema festivala, o njegovi ponudbi pa smo se pogovorili z Jeleno Androić, zadolženo za medijska vprašanja.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Če imate čas in voljo, potem imate dva pomembna pogoja za prostovoljstvo, ki danes praznuje na svetovni ravni. Cel popoldan bodo prostovoljci na Prešernovem trgu zainteresiranim razlagali kako, kje, kdaj in zakaj volontirajo ter mobilizirali nove snage v to človekoljubno dejavnost.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.