Komuna kulture

Kulturna ali glasbena novica

Pozdravljeni v četrtkovih Kulturnih novicah. Na današnji dan se pričenja 21. mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore. V jedru festivala je preizpraševanje položaja žensk v svetu umetnosti, politike in vsakdanjega življenja, s čimer želi odpirati prostor za druženje in svobodno izražanje žensk na nehierarhičnem, neizkoriščevalskem in protikapitalističnem temelju. Festival Rdeče zore bo trajal štiri dni ter bo vključeval razstave, pogovore, koncerte in veganske dogodke. V središču letošnjega festivala bo predvsem povezovanje domačih in tujih kolektivov, ki si na različnih področjih prizadevajo za večjo družbeno enakost in enakopravnost. Več o povezovanju kolektivov je povedala Saša Nemec.

Izjava

V sklopu festivala Rdeče zore bo danes v Galeriji Alkatraz na Metelkovi na ogled samostojna razstava mlade umetnice Đejmi Hadrović, ki nosi ime Razkrivanje tančice tišine. Več o razstavi nam je povedala Nemec. 

Izjava

V prihodnjih dneh bo festival ponudil še kopico raznovrstnih dogodkov. Festival pa bo v nedeljo v Tovarni Rog zaokrožil veganski brunch [branč]. O pomenu veganstva na festivalu, Nemec.

Izjava

V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova se danes ob osmi uri zvečer odpira razstava z naslovom Filmska komuna Rožava: Oblike svobode. Filmska komuna Rožava je kolektiv, ustanovljen leta 2014, ki deluje v severni Siriji v avtonomni regiji Rožava. Filmska komuna si s svojim delovanjem prizadeva prikazati temeljne vrednote, vsakdanje življenje in pereče težave te pomembne politične skupnosti. Več o projektu Komune je povedala kustosinja Iliana Fokianaki. 

Izjava

Z deli, ki bodo na ogled na razstavi, zaključi Fokianaki.

Izjava

Kulturne novice je pripravil vajenec Jernej.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.