Kontroverzne podobe ob hekanju v naravi

Kulturna ali glasbena novica
9. 8. 2019 - 15.10

Drago poslušalstvo, pozdravljeno v Kulturnih novicah. V mariborski Kibli na Valvasorjevi ulici samostojno razstavo z naslovom Zlato runo danes odpira ruski vizualni umetnik, performer, kipar, fotograf, slikar in kurator Oleg Kulik. Za nekatere hudič, za druge ruski pes, potem princ med ljudmi in človek med psi: kako to, da ta ruska kontroverznost na štirih nogah razstavlja ravno v Mariboru? Več o tem Živa Kleindienst, kuratorka razstave Zlato runo:

Izjava

Idejni substrat umetnikovega ustvarjalnega opusa na kratko povzame Živa Kleindienst:

Izjava

Kuratorka na kratko še o danes odpirajoči se razstavi Zlato runo:

Izjava

Na Gorenjskem se v dolini Soče v vasi Soča od 4. do 10. avgusta odvija PIFcamp, 7-dnevni nomadski laboratorij v slovenski naravi, nekakšen multi- in interdisciplinarni projekt, ki povezuje tehnologijo, umetnost, inovativnost in prostodostopno znanje. S pohoda se nam je javila soorganizatorka PIFcampa Tina Dolinšek:

Izjava

Udeleženka PIFcampa in naša redna sodelavka Urška Savić četudi od civilizacije oddaljeno okolje opiše kot zelo turistificirano in doda:

Izjava

V Galeriji ŠKUC do 11. septembra poteka razstava Talking (about) Images, ki prevprašuje podobe in njihovo funkcijo v smislu aktivnega mehanizma in hkrati v vlogi avtonomnega jezika, ki spodbuja ideološkost vsakdanjosti, in odpira vprašanje zgodovinske aktualnosti podob. Projekt nam na kratko predstavi kuratorka Francesca Lazzarini:

Izjava

Kot že omenjeno, gre za razstavo več avtorjev z različnih ustvarjalnih področij. Kvalitativna interpretativnost podob je tako predstavljena z različnih zornih kotov, ali kot pove Lazzarini:

Izjava

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.