Križno oplajanje

Kulturna ali glasbena novica
24. 5. 2017 - 15.10

Danes se bomo za začetek posvetili križnemu oplajanju. Za tem se ne skriva nobeno biološko predavanje, brez skrbi, ampak razstava berlinske založbe in neodvisne galerije Le Petit Mignon, ki se osredinja okrog podtalne vizualne umetnosti, povezane z inovativno glasbo. Križno se torej oplajajo različne umetniške in glasbene prakse.

Le Petit Mignon je pod vodstvom Guillauma Sifferta obredla cel svet in prek ilustracij, grafik in umetniških knjig predstavila člane mednarodne podtalne umetniške scene. V Ljubljano prihajajo v sklopu prve obletnice obstoja galerije DobraVaga. Predstavili bodo nekatere izmed najboljših francoskih sitotiskarjev, na primer Bena Sanairja, Emy Rojas in Gasparda Le Quiniouja, ki je poznan tudi tudi kot Arrache-Toi Un Oeil!

Vprašali smo, kako je prišlo do gostovanja v Ljubljani. Govori Guillame Siffert, kurator razstave.

Izjava

Zanimalo pa nas je tudi, ali je že razmišljal o sodelovanju s slovenskimi podtalnimi umetniki. Odgovarja Guillame Siffert:

Izjava

Razstava se odpre danes v galeriji DobraVaga ob 20-ih.

Da pa ne boste rekli, da vedno propagiramo samo kulturno dogajanje v Ljubljani, vas vabimo v slovenske rdeče revirje, kjer se bo jutri začel že petnajsti mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti. Obljubljajo vse, od cirkuških do lutkovnih predstav, gledaliških nastopov in performansov.

Kakšna je ideja za festivalom, nam je pojasnil umetniški vodja festivala, Branko Potočan.

Izjava

Kot rečeno, petnajsti mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti se bo pričel jutri ob 19.30 v Delavskem domu Hrastnik. Natančnejši program si lahko pogledate na spletni strani festivala.

To je to, kulturne je spisala Anja.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness