MEŠANE KULTURNE NOVICE

Kulturna ali glasbena novica
21. 11. 2018 - 15.10

Ob vremenskem šoku, ki smo ga utrpeli v zadnjih dneh, in posledično negodovanju, ki mu pritiče, vam danes v Kulturnih novicah predstavljamo dva kulturna odvoda, ki vas lahko popeljeta v ogrevane kulturne sobane ter vas prebudita iz približujočega se zimskega spanca.

Na sporedu nocoj ob 19.00 se vam torej ponuja potencialni izlet v še hladnejše Cerkno, kjer se bo znotraj galerijskih prostorov mladinskega centra C.M.A.K. otvorila razstava z naslovom Knjiga dokazov izza objektiva fotografinje in video umetnice Špele Škulj. Več o kontekstu in temi razstave je povedala umetnica.

IZJAVA

Svojo umetniško prakso označujete kot osebni dokumentarizem. Bi lahko malo več povedali o tem?

IZJAVA
 

Glede na to, da so osrednji subjekt vaših fotografij živali, nas zanima, ali gre morda pri vašem delu tudi za nekakšno aktivistično gesto?

IZJAVA

 

Če pa vas oddaljen hlad Cerknega ne privlači, se lahko pogrejete tudi v Ljubljani, in sicer v prostorih Kluba Tiffany, kjer se bo ob 20.00 v OFF programu znotraj 34. festivala LGBT filma odvila projekcija udarnega nemškega dokumentarca Queercore: How to Punk a Revolution, po katerem bo sledil tudi pogovor z Marino Gržinić, ki ga bo vodila Suzana Tratnik. Na kratko o odločitvi za projekcijo dotičnega filma nam je zaupala Tratnik.

IZJAVA
 

In še za zaključek na kratko o temah pogovora po projekciji filma.

IZJAVA

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.