Med oblečenimi in golimi ženskimi telesi

Kulturna ali glasbena novica
23. 4. 2014 - 14.00

Prav danes, ko beležimo svetovni dan knjige, se bo v sklopu Noč knjige odvil poseben dogodek. V Muzeju moderne umetnosti Metelkova med 17. in 22. uro tri ženske, umetnice - Annie Abrahams, Maja Delak in Irena Pivka - pripravljajo performans pod imenom Encounter. Gre za intimno peturno srečanje, katerega pobudnica in snovateljica je Annie Abrahams, nizozemska umetnica in biologinja, ki je prav zdaj v rezidenci v Ljubljani. Umetnico smo povprašali, kako je prišlo do sodelovanja pri tem projektu:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Zanimalo pa nas je tudi, kako bo potekala sama komunikacija, glede na to, da se avtorice ne bodo smele pogovarjati v angleščini:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

Oko pa si od oblečenih žensk ob 19. uri lahko spočijete na fotografski razstavi Trans-strip Blaža Zupančiča v Galeriji Photon. Fotograf je med letoma 1997 in 2013 skozi svojo lečo posnel več serij ženskih aktov v gibanju, med njimi leta 2009 tudi serijo, v kateri je v čas ujel slovenske pokrajine. Kaj točno reprezentira ime razstave Trans-strip, nam je povedal kar avtor sam:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Zakaj pa je v svoj opus vključil prav serijo pokrajin z naslovom Mimobežnost in kako on vidi predstavitev gibanja preko fotografije?

*Izjava se nahaja v ponsetku oddaje

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness