Mesto žensk ponovno v našem mestu

Kulturna ali glasbena novica
3. 10. 2016 - 15.10

Ljubljano so ponovno, že dvaindvajsetič zapored, zavzele ženske, in sicer od znotraj, ponujajoč obilico programa za raznotere okuse na raznoterih lokacijah. Gre za festival Mesto žensk, ki prav od danes piše nove strani svoje zgodovine, v fokus postavlja umetnico in njeno delo.

 

Za pregled ali predogled festivalskih dogajanj smo povprašali Nado Vodušek, soorganizatorico, ki je izpostavila nekatere dogodke po lastnem izboru:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Festival bo trajal naslednjih 14 dni, tako formalno kakor tudi neformalno druženje je vsekakor zaželeno, saj bodo ženske najbrž nekoliko bolj vidne po ljubljanskih prizoriščih. Ta so prilagojena vsem okusom. Program lahko spremljamo v Stari elektrarni, Škucu, MSUM-u ali pa v Kinodvoru. Slednji je danes popolnoma v službi Mesta žensk. Prisluhnimo ponovno Nadi Vodušek o programu otvoritvenega dne:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Poleg Mesta žensk danes sodobne pereče teme ponujajo tudi na festivalu Film na oko. Ta se je začel v petek, trajal bo še danes in jutri. Pomembno se nam je zdelo, da mlade in otroke povabimo na ogled filmov, kot je današnji Življenje ob meji, zato jim tukaj ponujamo kratko vsebino filma. Prisluhnite Petri Meterc:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Situacija, ki jo živijo tukajšnji otroci, je gotovo sanjska v primerjavi z življenjem ob sirijski meji. A tudi Slovenija pozna begunce, azilante, azilne domove in čakanje na “papirje”, ki bodo določili usodo celih družin. Z azilantom, ki je pristal v Ljubljani, se bo po filmu pogovarjala Petra. Prosili smo jo, da nam pogovor tudi napove:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Ranljive skupine – ženske, otroke in mladino je danes v kulturne novice pospravila Iva Boras.

 

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness