Na kresni dan

Kulturna ali glasbena novica
30. 4. 2013 - 14.10

Ob 18. uri bo v Stari elektrarni v okviru Prvomajske šole Delavsko-punkerske univerze predaval kanadski profesor ekonomije Michael A. Lebowitz. Tema predavanja se seveda uvršča v splošno temo letošnje prvomajske šole, namreč problem prvotne akumulacije, Lebowitz pa bo v kontekstu razrednega boja temu zoperstavil koncept sporne reprodukcije.

Ob 19. uri ste vabljeni v Kiberpipo, kjer bo v organizaciji časopisa Tribuna potekal pogovor z duom Kitch o problemu estetizacije upora znotraj umetnostnega sistema. Kako je pogovor zamišljen in kaj pomeni 'estetizacija upora', nam je povedal član dua Nenad Jelesijević.

-izjava se nahaja v posnetku-

Izhodišče pogovora bo torej problematizacija umetniškega sistema, ki naj bi deloval na dvojen način: na način izključevanja določenih umetniških del in vključevanja drugih, kar pa za slednje pomeni tudi nevtralizacijo. Ali Jelesijević vidi kakšno alternativo takšnemu umetniškemu sistemu?

-izjava se nahaja v posnetku-

V malo poznejših večernih urah pa se bodo po celi Sloveniji kurili prvomajski kresovi, zato smo o izvoru tega običaja povprašali doktorico antropologije z Inštituta za novejšo antropologijo Rosano Pevec.

-izjava se nahaja v posnetku-

Kulturne novice je pripravil Izidor.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

a ste vsi na dopustu? kaj je s to iniciativo za demokratični socializem??

ivana, iniciativa je bila pokrita v včerajšnjem off-u: http://www.radiostudent.si/politika/off/korupcija-v-humanitarne-namene

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness