Nekaj nečesa

Kulturna ali glasbena novica
11. 9. 2014 - 14.10

V Mestni galeriji Ljubljana bo drevi ob 20. uri odprtje razstave Rabiha Mrouéja. Rabih pripada generaciji libanonskih umetnikov, ki so postali prepoznavni v desetletju po uradnem koncu libanonske državljanske vojne leta 1990. Več o samem avtorju nam je povedala kustosinja Alenka Gregorič:

***Izjava se nahaja v posnetku oddaje***

Uro pred odprtjem se umetniku lahko pridružite pri predogledu razstave, naslovljene Nekaj nečesa. O samem naslovu in postavitvi nadaljuje Gregoričeva:

***Izjava se nahaja v posnetku oddaje***

Mroué se v svojih videih, instalacijah in performansih giblje med nikoli povsem jasno določeno mejo fikcije in realnosti ter komunicira družbene paradigme, ki jih prevaja tudi v sfero osebnega. O tem, kakšna je lahko izkušnja branja njegovih del, zaključi Gregoričeva:

***Izjava se nahaja v posnetku oddaje***

 

 

Do 2. novembra pa ste vabljeni v Muzej sodobne umetnosti Metelkova na ogled razstave Trojni presek, katere avtorica je slikarka Suzana Brborović. Razstava je del serije Prepih, s katero v Muzeju sodobne umetnosti predstavljajo mlajše umetnike in s tem sveže ideje. Več o Trojnem preseku nam je povedal kustos razstave Igor Španjol:

***Izjava se nahaja v posnetku oddaje***

Pri delu Brborovićeva izhaja iz vsakdanjika: slika gradbene odre, tramove in opeke, kar aludira na dokumentarne fotografije gradbišč, ki jih je našla v družinskem albumu. Povezuje urbano situacijo dveh mest, v katerih prebiva, ki si delita podobno socialistično zgodovino. Leipzig in Kranj se danes soočata z istim problem - novogradnjami tako imenovanih elitnih sosesk, ki zaradi previsokih cen ostajajo prazne in so prepuščene propadanju. Nadaljuje kustos razstave:

***Izjava se nahaja v posnetku oddaje***

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness