Novice brez nasilja nad ženskami

Kulturna ali glasbena novica
11. 5. 2016 - 15.10

Jutri in v petek bo v City Hotelu v okviru Evropske zveze za znanost in tehnologijo potekala mednarodna konferenca na temo umorov žensk in nasilja nad ženskami v Evropi. Dogodek z naslovom Culture, Masculinities and Femicide in Europe se začne jutri ob devetih zjutraj. Najprej pa nam bo Mirna Berberović, raziskovalka na Filozofski fakulteti in soorganizatorka, razložila naslov konference, najprej femicid.

Izjava

In še moškost.

Izjava

Zdaj pa še nekaj o Evropski zvezi za znanost in tehnologijo in njihovih akcijah, še zadnjič Mirna.

Izjava

Vzporedno s konferenco bosta na Filozofski fakulteti potekala še dva dogodka, in sicer otvoritev razstave Marinke Radež z naslovom Vojna in Mir: Likovno soočenje s krvavim razpadom Jugoslavije in predavanje dr. Jamesa Messerschmidta Adolescenti, heteromoškost in spolno nasilje.

Danes ob osmih pa je v galeriji Škuc otvoritev tretje razstave študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje z naslovom Dvoriščno okno. Kaj študentska razstava sploh pomeni, nam bo povedala kuratorka razstave Yasmin Martin Vodopivec.

Izjava

Dela, predstavljena na razstavi Dvoriščno okno, analizirajo različne vidike tistega, kar ponavadi opredeljujemo kot notranje, da bi prišlo do nujnega dvoma o predstavi zunanjega. Več o delih ponovno kuratorka.

Izjava

Naslednji četrtek pa bo v spremstvu kuratorke in umetnikov organiziran še sprehod po razstavi.

Kulturne novice je pripravil praktikant Janže.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness