O pismih in delavcih

Kulturna ali glasbena novica
26. 3. 2014 - 14.10

Če vas zanima, kako je lahko osebno tudi filozofsko, potem se ob 18-ih oglasite v Kinoteki in poslušajte pogovor ob pravkar objavljenem prevodu Nietzschejevih pisem. Pisal jih je svoji dolgoletni prijateljici in neuslišani ljubezni, Lou Andreas-Salome. O razlogu izdaje prevoda teh pisem smo se pogovarjali s filozofom in pisateljem, Mirtom Komelom:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Razen velike vloge v Nietzschejevem osebnem življenju je pionirka psihoanalize močno vplivala tudi na njegovo mišljenje. Zanimalo nas je, kakšno sliko ta Nietzschejeva pisma ustvarjajo o Lou Andreas-Salome:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

O novo izdani knjigi se bodo pogovarjali Mirt Komel, urednik knjižne zbirke Skodelica kave in prevajalci ter poznavalci Nietzscheja, Goran Vranešević in Natalija Majsova.

 

***

Kaj pomeni socialni realizem na filmskem platnu? Film Diego Star kanadskega režiserja Fredericka Pelletierja se ukvarja s sodobnimi problemi migrantskih delavcev. Film si lahko ogledate v Art kinu Odeon v Izoli, drevi ob 20:30. Filmu bo sledil pogovor z režiserjem, ki ga bo vodil socialni antropolog in kulturolog, Tomaž Gregorc. O filmu smo se pogovarjali z Varjo Močnik:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Na rojstni dan Diane Ross sta kulturne novice pripravili Pia in Irena.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness