Od drugod h nam

Kulturna ali glasbena novica
12. 5. 2015 - 15.10

V projektni sobi SCCA danes začenjajo s predstavitvijo druge edicije spoznavanja stanja na področju kuratorskih praks in umetniških pozicij onkraj evropskega prostora Od drugod 2. Tokrat so na obisk povabili kuratorje s Filipinov, Singapurja in Mjanmara, ki se že od tretjega maja spoznavajo z ljubljansko in celjsko ter mariborsko likovno sceno. Pri tem sodelujejo tudi z organizacijami Planting Rice s Filipinov in Kurziv iz Hrvaške. Šola Svet umetnosti na SCCA poteka že petnajsto leto. Kako se projekt Od drugod 2 razlikuje od prve edicije, nam je povedal vodja projektov na SCCA, Dušan Dovč:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Danes bojo gostje iz tujine predstavili kuratorstvo v svojih deželah, jutri pa se bodo odpravili na ekskurzijo v Zagreb. Več o tem ponovno Dušan Dovč:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Med filmi bomo lahko videli trinajst različnih filmskih del, ki so nastajala od leta 1985 do danes. Gre že za drugo tovrstno projekcijo v kratkem času, če samo spomnimo na cikel filmov pod imenom Filipinski novi val, ki smo jih pred kratkim lahko gledali v Slovenski kinoteki. Izmenjava kuratorjev bo čez nekaj tednov potekala tudi v Manili, kjer bodo slovenski in hrvaški kuratorji predstavljali svoje domače umetnike tamkajšnjemu občinstvu.

 

***

Nadaljujemo v domačih logih. Čez slabo uro, točno ob štirih popoldne, se bo v Kinu Bežigrad odvila uprizoritev priredbe Shakespearovega Othella. Predstava je nastala v okviru angleške dramske skupine na Gimnaziji Bežigrad pod avtorstvom Svita Komela. Predstava s pomenljivim naslovom Cut Off The Main Stream bo danes doživela premierno uprizoritev.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness