OD PODATKOVNE DO STRIPOVSKE VOJNE

Kulturna ali glasbena novica
30. 1. 2018 - 15.10

Čeprav je že dobrih pet let razkrita skrivnost (ne)varovanja osebnih podatkov na internetu in njegovega izkoriščanja, se po skoraj dveh letih premiere filma Demokracija ta končno predstavlja tudi pri nas; nocoj ob 20.00 v Kinodvoru. Demokracija se z dokumentaristično raziskavo odpravlja na analitično epopejo v zaodrje evropske zakonodaje in njenih konstantno spreminjajočih se posodobitev in predlogov zakona o varstvu podatkov. Premieri bo sledil pogovor, ki se bo s filmskega očišča preselil v okvire novinarske raziskave in zakopal še globlje v vprašanje zasebnosti in množičnega zbiranja podatkov ter njihove izrabe. O oblikah zlorabe je spregovoril moderator pogovora; Lenart J. Kučič.

IZJAVA

Strokovnjaki se bodo v pogovoru z laično publiko osredotočili na razumevanje konkretnih posledic, ki nas ogrožajo, ter navedli načine, kako se pred zlorabo zavarovati.

IZJAVA

Od zlorabe osebnih podatkov za komercialne in politične namene pa se lahko odmaknete v Kino Šiška, kjer bodo predstavljene zlorabe drugačnega tipa; zlorabe razpada SFRJ za stripovske namene. Prav tako ob 20.00 se bo raziskovalo produktivne in kreativne izkupičke balkanskih vojn, seveda znotraj okvirov stripovske umetnosti. Podrobneje o (s)t(r)ipiziranju posledic vojne; Pia Nikolič.

IZJAVA

V okviru dejstva, da je vojna povzročila veliko plodnost na stripovski sceni, se bo predavanje osredotočalo na alternativnejše striparje, ki so se k umetnosti stripa zatekli kot k nekakšnemu orodju za samopomoč in svoje doživljanje vojne poskušali prevesti v stripovski jezik.

IZJAVA

Današnji večer torej zastavlja vprašanje, ali se boste bojevali s podatki ali s stripovskimi junaki.

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

dobro ja. zdej bo treba pa začet delat a ne? rabite še aktualno politično kontekstualizacijo. fantje sedijo diagonalno od vaše pisarne in delajo po cele dneve (sobota + nedelja), medtem ko se vi prilajhate na radio za kake 2 uri maximum. mogoče celo en ali dva primerka prideta do kulture. medtem ko je na apr-u vedno ekipca če mogoče niste opazili a ne?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness