Okrogla miza o podhranjenosti prekariata

Kulturna ali glasbena novica
29. 5. 2018 - 15.10

Posnetek

 

Takole nas v zven za naša ušesa mučne besede prekariat, ki je sveža kot vroče žemljice, popelje sodelavec Muanis Sinanović skozi knjigo Prekariat: Nevarni novi razred ekonomista Guya Standinga v Teoremi z dne 6. maja link. Danes pa je ob 18. uri na Novi pošti najavljena okrogla miza z naslovom Prekarnost v kulturi, umetnosti in novinarstvu, ki ga skupaj s prej omenjeno pošto in Asociacijo organizira Inštitut za študije prekariata. Slednji je bil ustanovljen v lanskem letu in poleg obsežne založniške dejavnosti opravlja vlogo platforme za povezovanje sindikatov, civilne družbe, političnih določevalcev in tako tudi - prekariata.

 

V uvodnem delu okrogle mize bosta nastopila Jadranka Plut, direktorica Asociacije, in Ivo Svetina, predsednik Društva slovenskih pisateljev. Pogovarjali smo se z direktorjem Črtom Poglajenom, ki predstavi udeležene v drugem delu na današnji okrogli mizi, kateremu bo sledil prostor za odprti dialog.

 

Izjava

 

Kljub temu, da so soorganizatoji okrogle mize Društvo slovenskih novinarjev, Sindikat slovenskih novinarjev, Društvo slovenskih pisateljev, Kino Šiška, Španski borci, Gledališče Glej, Študentska Iskra in DiEM Ljubljana ter da nastopa Janez Janša, pa nam Poglajen obljubi, da bo slednji na okrogli mizi v vlogi prekarca, in ne politika. Razloži nam, kakšna je vloga Inštituta in kaj pričakuje od povezovanja s sindikati:

 

Izjava

 

Kaj Inštitut in sodelujoči pričakujejo od političnih odločevalcev in kako organizirati to novo delo, imenovano prekarnost, ki pa ga nikakor ne gre zamenjevati za svobodo.

 

Izjava

 

Za okroglo mizo in nikar na delo, iz Kulturnih novic se za vas izjavlja Škerla!

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.