Pesniško obarvano mesto

Kulturna ali glasbena novica
23. 10. 2019 - 15.15

Ljubljana je že od nekdaj, še posebej pa danes, pesniško obarvano mesto. A namesto barvam vesolja se bomo nocoj v večji meri prepustili lokalnim glasbenim in pesniškim intervencijam, ki bodo prav toliko ukrivljene, kot bi bile nezamisljive gmote, ki bi na Zemljo prispele iz večne ter vedno hladnejše in temnejše praznine. Vsaj to je obljuba ali takšno je vzdušje, ki ga na prvi pogled daje bolehni, vlažni in zmerno hladni večer - ob 21. uri bo za oktober zmernih 13. stopinj.

In čeprav nas kdaj pa kdaj razne eksperimentalne prakse in obljube pustijo na cedilu - stopnja sumničavosti s tem narašča -, pa gre danes za, poslušalke in poslušalci, povsem novo kri. Za sveže in docela plastične možgane - zares so ti v zenitu -, datirane okoli leta 95, ki so se uspešno arhivirali. Torej za nekaj, čemur pravimo pesniška prvenka literarnih ustvarjalk in ustvarjalcev, katerim boste lahko ob 20. uri v Trubarjevi hiši literature prisluhnili tudi sami.

Poleg pesnika in urednika Univerzitetne redakcije Radia Študent, Amadeja Kraljeviča (pesniška zbirka Remix.rar) boste lahko v živo spremljali še pesnico in fotografinjo Saro Nušo Golob Graber (pesniška zbirka Gnijoče rože) in pesnika, performerja in vizualnega umetnika Toma Vebra (pesniška zbirka Točka Preloma). Za glasbo bo poskrbel glasbeni dvojec Duo diva, dogodek bo povezovala Špela Setničar. Na samem dogodku si boste poleg tega lahko zagotovili tudi lasten izvod pesniških zbirk. Še enkrat vabljeni v prostore THL, in sicer danes zvečer ob 20. uri.

S poezijo in pesniškim dogajanjem nasploh pa s tem še nismo končali, nasprotno. Ob istem času se namreč začne tudi Festival Ignor v tretji izdaji, tokrat pod geslom Brez pridevnikov. Za več informacij o samem festivalu, tujih in domačih gostih in potencialnih novostih smo zato poklicali Dejana Kobana, pesnika in soorganizatorja festivala - prisluhnimo Kobanu. 

Izjava:

Koban dodaja.

Izjava:

Festival Ignor v tretji izdaji Brez pridevnikov bo potekal od 23. do 25. oktobra v klubu Gromka na Metelkovi, začenši z današnjim dnem ob 20. uri. Vabljeni!

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness