27. 2. 2018 – 15.10

PLES JEZIKA IN FEMINIZMA

Audio file

Kljub grozečemu polarnemu mrazu, ki kraljuje nad strahom pred socializacijo izven topline doma, nam program današnjega večera ponuja mnogotere oblike kulturnega ogrevanja. Za plesno ogrevanje je Zavod EN-KNAP s svojim mednarodnim programom UVOZ-IZVOZ poskrbel za uvoz enega najbolj provokativnih sodobnih italijanskih koreografov; Roberta Castella. Ta se nocoj ob 20.00 v Španskih borcih predstavlja z misteriozno predstavo "In girum imus nocte (et consumimur igni)", o kateri nam bo nekaj uprizoritvenih skrivnosti razkril plesni revolucionar in ustanovitelj EN-KNAPA; Iztok Kovač.

IZJAVA

 

Po plesnem ogrevanju, se v Trubarjevi hiši literature ob 20.30 lahko pogrejete s sodobnim mišljenjem subjekta feminizma s Katjo Čičigoj, ki se bo v sklopu ciklusa predavanj »Feminizem danes« lotila vprašanja identitete - onkraj identitete.

IZJAVA

 

Bolj podrobno se bo spustila v problematiko ženskih gibanj.

IZJAVA

 

Od razčlenjevanja feminizma, se h raziskovanju jezika lahko odmaknete v Slovensko mladinsko gledališče ob 20.00, kjer se bo v sklopu pogovorov Dežela pridnih tokrat predstavil strastni jezikoslovec Kozma Ahačič. V pogovoru z Boštjanom Naratom se bosta lotila miselnosti jezika v razmerju med osebnim in kolektivnim ter njegovi funkciji kot bazičnosti komunikacijskega sredstva in političnosti umetniškega izraza.

 

Nocoj je torej zadnjim izdihljajem zime moč kljubovati s kulturo. Vprašanje je le, ali se boste pogreli s plesom, jezikom, ali feminizmom.



 

Institucije

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.