Po univerzi na razstavo

Kulturna ali glasbena novica

Danes ob osmi večerni, le uro pred začetkom koncerta out-pop dua Sea+Air v Kinu Šiška, se bo prav tam odprla pregledna razstava risb in slik Zorana Pungerčarja. Le-ta živi in deluje v Ljubljani in je avtor številnih koncertnih plakatov. Poleg tistega za današnji koncert je med drugim avtor plakatov za koncerte bendov kot so Godspeed You! Black Emperor, Tindersticks in Moon Duo. Med drugim pa je oblikoval tudi podobe plošč bendov Nikki Louder in Werefox. Mladi avtor sicer ustvarja za številne naročnike ter deluje na področju ilustracije in grafičnega oblikovanja. Njegova dela spominjajo na naivno otroško risbo ter so zaznamovana z neproporcionalnimi človeškimi figurami, živalskim in rastlinskim svetom. Vprašali smo ga, od kod v tem hitrem tempu in standardiziranem svetu črpa domišljijo, in dobili zanimiv odgovor:

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Zaupal nam je tudi, kaj se skriva pod imenom razstave Oka Toka:

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Ob peti uri Slovensko sociološko društvo v Trubarjevi hiši literature prireja pogovor Kaj po univerzi? O istoimenskem zborniku, nedavno izdanem pri Založbi /*cf. se bodo pogovarjali Luka Culiberg, Jaša Lategano, Rastko Močnik in Primož Krašovec. Zbornik je nastal kot odmev zasedbe Filozofske fakultete s strani gibanja Mi smo univerza, ki je trajala od začetka novembra 2011 do konca januarja 2012. Primož Krašovec njen uspeh vidi predvsem v odprtju javne razprave o nekaterih problematičnih vidikih javnega šolstva ter njeni posledični boljši vidnosti. Kot pozitivno ocenjuje tudi formiranje številnih aktivistov, ki so nadaljevali z delom tako v novih študentskih aktivističnih organizacijah kot je Iskra, pa tudi individualno. Krašovec nam je podal svoje mnenje tudi o vplivu gibanja na delovanje same univerze:

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Glede na zapis ob današnjem pogovoru, ki pravi, da so avtorji zbornika mnenja, da bi morali emancipacijski boji določati horizont univerze, ki je v tem smislu že odpravljena, smo Krašovcu za konec zastavili še naslovno vprašanje: Kaj po univerzi?

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Kulturne novice sta pripravili Teja in Katarina.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness