Podgane in ponavljanje starega

Kulturna ali glasbena novica
12. 12. 2013 - 14.10

Danes novice začenjamo z večernim odprtjem razstave Špele Petrič v Galeriji Kapelica. Projekt Solar displacement ali Solarni odmik problematizira posameznikovo sistemsko vsiljeno podvrženost hiperprodukciji in njene posledice. Kot pravi doktorica biologije in avtorica razstave Špela Petrič, gre za prikaz posledic prisiljene aktivnosti na telesu podgane in aplikacijo na telo človeka.

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Za izbiro podgane se je odločila, ker so njene fizikalne lastnosti in odzivi najlažje primerljivi s človeškimi.

Izjava se nahaj v posnetku oddaje.

***

 

Nadaljujemo s ponovno uprizoritvijo samostojnega projekta Vojak D.M. Die Welt ist schön v Mestni galeriji Ljubljana. Dušan Mandić se je tokrat odločil za ponoven prikaz razglednic, križev in pisem, ki jih je izdelal v času služenja obvezne vojske pred tridesetimi leti. Razstava se osredotoča na odnos subjekta do takratne ideološke pozicije države, ki je po mnenju avtorja podobna današnji, kljub temu da obveznega služenja vojaškega roka že leta ni več. Zakaj se je odločil za ponovno postavitev in ne nov tematski projekt, je pojasnil sam:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

O ponovnih postavitvah projektov, analizah in novih, razširjenih definicijah vloge kustosov pa bodo ob 18. uri govorili v projektni sobi SCCA. Dotaknili se bodo spremenjenega načina razstavljanja, ki ne temelji več le na videnem, ampak na pričakovanju določenega dogodka. Pogovor z Yasminom Martinom Vodopivcem, Andrejo Hribernik in Matejem Stupico bo vodila Saša Nabergoj.

 

Z novičkami se je ukvarjala praktikantka Romana.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness