Pogovor, Razstava, Filozofija, Vlog

Kulturna ali glasbena novica

Drago poslušalstvo, s tem pozdravom se vas bomo potrudili nežno, počasi in spoštljivo vpeljat v petminutni del dneva, ko se v vaša ušesa pričarajo čirule-čarule kulturnih vsebin, ki smo se jih na Radiu Študent odločili deliti z vami. Kaj torej danes takega - zanimivega dogaja v naši tako zvani prestolnici? Pa da vidimo: kot prvo bi rekli, da je kultura sama sebi tema nocojšnje debate v gledališču Glej. Natančneje gre za vprašanja ukinjanja oddaj in medijske prisotnosti kulture, kadrovsko siromašenje kulturnih uredništev, tiranije "rejtingov", vprašanje ”žute štampe” in podobno. Debata je resna, naslavlja realnost sedanjosti in se začne ob 18. uri. In če sedanjost pomešamo z duhom preteklosti? Ja nič, dobimo fenomen pregledne razstave, in to ob 19. uri v Galeriji P74. Na razstavi z naslovom Knjigarna Richard Kostelanetz nas bodo dočakale njegove grafike, knjigice, fotke in ostale ustvarščine. Njegova dela so neortodoksna, kritična, dostikrat utelešena v tehnikah surrealistov in, kot nam je razložila organizatorka Andrea Wiarda, kar precej eksperimentalna: 

izjava v posnetku

Iz polpreteklo realnega v surrealno: fotografska razstava Big Sur Real Branka Lenarta v galeriji Photon še vedno traja, in to vse do 9. marca. Branko Lenart je dober del življenja združeval potovanja in fotografijo. Več so nam povedali iz galerije Photon:

izjava v posnetku

Pa pojdimo iz lepega v praktično ...no, skoraj praktično. In sicer: Krožek praktične filozofije v organizaciji društva Legebitra. Najdemo jih na Trubarjevi 76, dočakamo pa jih ob 18. uri. Kot kaže, bi znalo biti zanimivo, saj se bodo besede pretakale med pojmi svobodne volje in osebne odgovornosti, možno pa bo tudi nadaljevati zagreto debato o fenomenu fake news. Torej tako, kot če bi vse, kar smo zdajle opisali, bila laž, prevara, neresnica, po domače rečeno - goljufija. No, ampak pomantrajmo si “ena je resnica” še parkrat in za bonus opomnimo: če vas nič od zgoraj omenjenega ne zanima, lahko gladko odkorakate do Dijaškega doma Ivana Cankarja, kjer bo potekala debata o video bloganju, tj. vloganju. Nizki, niti ne toliko virtualni štart dogodka je ob 20 uri.

Za konec izpostavljamo, da Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne danes praznuje 100. obletnico delovanja. Čestitke!

… je vzkliknila Hajzlerca … in šla .

 

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.