Pregled odprtih literarnih natečajev

Kulturna ali glasbena novica
18. 1. 2023 - 15.10

Lepo pozdravljeni v sredinih Kulturnih novicah, v katerih predstavljamo trenutno odprte literarne natečaje, na katere se avtorice lahko prijavite s proznimi in dramskimi besedili, poezijo ter eseji.

Tradicionalni natečaj za sodelovanje na Festivalu mlade literature Urška pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti oziroma JSKD razpisuje revija Mentor.

Na natečaj se lahko prijavite z največ desetimi pesmimi ali desetstranskim proznim ali dramskim besedilom. S svojimi še neobjavljenimi besedili lahko sodelujejo avtorice od petnajstega do tridesetega leta.

Natečaj je zasnovan v obliki šestih regijskih srečanj, ki jih bodo izvajale območne izpostave JSKD. Srečanja bodo obsegala literarne delavnice in javna branja, potekala pa bodo marca in aprila 2023. Organizatorji prijaviteljice pozivajo, naj se prijavijo na tista regijska srečanja, ki so najbližja njihovemu prebivališču.

Zaključek festivala bo potekal v Slovenj Gradcu med 13. in 14. oktobrom, kjer bo nastopilo pet finalistk. Zmagovalki natečaja bo revija Mentor natisnila knjižni prvenec ter zagotovila mentorsko in uredniško pomoč. Prijave za sodelovanje na regijskih srečanjih na spletni strani JSKD zbirajo do 31. januarja.

Odprt je tudi literarni natečaj za 46. številko zbornika Rukopisi. Na natečaj se lahko prijavijo avtorice iz držav bivše Jugoslavije. Kot pove področna urednica Rukopisov za Slovenijo Natalija Milovanović, ki jo bo letos na funkciji urednice zamenjala Tanja Božić, je razpis odprt za kratko prozo in poezijo.

Izjava

Zbornik Rukopisi je nastal leta 1976 v srbskem mestu Pančevo. Sprva je deloval kot lokalni, v osemdesetih letih pa je postal vsejugoslovanski zbornik. Po obdobju, ko so Rukopisi izhajali le kot publikacija srbskih in črnogorskih avtoric, se je leta 2004 zbornik ponovno odprl za avtorice drugih držav nekdanje Jugoslavije.

Izjava

Prijave zbirajo do 20. februarja po elektronski pošti na naslovu: zbornikrukopisi@gmail.com

Tradicionalna natečaja za najboljšo kratko zgodbo in esej tudi letos razpisuje revija Sodobnost. Pogoje in nagrade natečaja predstavi urednica revije Sodobnost Katja Klopčič Lavrenčič.

Izjava

Prijave je treba do 25. marca poslati po pošti na naslov Sodobnost, s pripisom uredništvo, Stare Črnuče 2b, 1231 Ljubljana.

Izjava

Do 30. marca je odprt tudi literarni natečaj Rdeča nit, ki ga organizirata Študentski svet in Študentska organizacija Filozofske fakultete. Na natečaj se lahko prijavijo vse avtorice, ki imajo status študentke. Avtorice se lahko prijavljajo s kratkoproznimi in dramskimi besedili ter poezijo. Prijave na natečaj zbirajo na elektronskem naslovu ff.rdeca.nit@gmail.com. Več o natečaju si lahko preberete na facebook strani natečaja Rdeča nit.

 

___

foto: Rukopisi

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness