Priprave in predpriprave

Kulturna ali glasbena novica
22. 4. 2015 - 15.10

Guy Debord je z ženo Alice Becker Ho leta 1987 izdal knjigo A game of war, kjer je zasnoval prav posebno namizno igro, ki naj bi po situacionističnih principih ustvarjala situacije in učila taktičnega razmišljanja o prekinitvah spektakelskih kapitalističnih tokov. Debord je igro označil za svoj največji dosežek, londonska aktivistična skupina Class Warfare pa z njegovo in številnimi drugimi igrami igro uporablja kot način strateškega in ludističnega mišljenja o družbi spektakla in nadzora. Govori Fabien Tompsett, eden izmed ustanoviteljev skupine.

* Izjava se nahaja v posnetku

Igra vojne naj bi tako bila politično-umetniška praksa, ki se na eni strani zoperstavlja komodifikaciji igre, na drugi strani pa povzroča pedagoški moment, predvsem skozi razumevanje mrežnih pogojev današnjih form oblastnih razmerij. Več o tem Richard Barbrook, prav tako soustanovitelj Class Warfare, sicer pa debordovsko navdahnjen teoretik.

* Izjava se nahaja v posnetku

Igro vojne boste lahko igrali ob deveti večerni uri, še prej bo Barbrook predaval in predstavljal svojo knjigo in teorijo o Class Wargame, prav tako pa bo projiciran tudi film z istoimenskim naslovom.

 

Dogodek Igre vojne je sicer del konference z naslovom Pripravljeni na spremembo: premišljevanje odnosa med umetniki in skupnostmi, ki se danes in jutri odvija v Stari mestni elektrarni. Konferenca bo s predavanji in okroglimi mizami, pa tudi delavnicami, razmišljala predvsem o modernem pojmu in praksi participacije. Med nastopajočimi lahko omenimo Bojano Kunst, Silvio Botirolli in Richarda Barbrooka. Pripravljeni na spremembo ... hja, bomo videli.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness