projekt Poligonija

projekt Poligonija

Kulturna ali glasbena novica
14. 5. 2018 - 15:15

V današnjih Kulturnih novicah bomo spregovorili o novi platformi Poligonija, ustanovljeni pod okriljem društva Škratova čitalnica - KUD Anarhiv.

Kot nakazuje že sama beseda - poligonija je sestavljenka grške predpone poli, ki nakazuje množico, in grške besede gones, ki v stari grščini pomeni kot, v sodobni pa prevzame sekundarni pomen zornega kota -, je namen istoimenske platforme ustvariti obrat, kjer nekaj trdno določenega postane oblika odprtosti. Poligon se iz geometričnega objekta preobrazi v obliko fleksibilnega diskurza, katerega osnova, število govorcev, se vselej spreminja, ohranjajo se pa različni pogledi.

Projekt je tako platforma, ki različnim govorcem omogoča določeno intervencijo okoli izbrane teme; prva tema bodo spomeniki oz. umetniški artefakti, ki s svojo konceptualno ravnjo posegajo po preteklosti, kot objekti pa eksistirajo v sedanjosti in tako predstavljajo most med različnimi časi in prostori.

V želji, da bi novonastali projekt zaokrožil in se poslušalstvu približal tako na idejni kot konceptualni ravni, smo za nekaj vprašanj o Poligoniji poklicali koordinatorja omenjene platforme Kristjana Sedeja; preden pa slišimo, kaj je imel za povedati, naj najprej na kratko omenimo še današnje predavatelje: Nastja Uršula Virk bo spregovorila o nedotakljivosti spomenikov, Martin Justin bo poskušal aplicirati koncept spomenika na književnost, Nejc Hirci se bo ukvarjal z digitalnimi spomeniki, Kristjan Sedej - naš današnji sogovornik -, pa bo spregovoril o biti in antimonumentalizmu, skratka dovolj vsebin za še kako temeljito debato.

Izjava:

Kaj lahko pričakujemo v prihodnje?

Izjava:

In še, kakšna je razlika med Poligonijo in ostalimi, trenutno že stoječimi projekti in diskurzi.

Izjava:

Dogodek bo potekal danes, ob 19.00 v Trubarjevi hiši literature.

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.