Rdeč začetek dneva

Kulturna ali glasbena novica
5. 3. 2015 - 15.10

Drevi se v klubu Gromka na Metelkovi odpira že 16. feministični in queerovski festival Rdeče zore, ki bo trajal do 8. marca. V nedeljo bodo podelili tudi nagrado Bodeča Neža za najbolj seksistično izjavo. Osrednje tematike letos ni, ker je po besedah naše sogovornice festival izpeljan na ramenih prostovoljcev in z zelo majhnim denarnim vložkom, zato je tudi težje izvedljiv. Na telefon smo priklicali Danajo Grešak, predstavnico festivala za odnose z javnostmi, ki nam je letošnji program podrobneje predstavila:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Dogajanje se bo večinoma odvijalo po različnih prostorih na Metelkovi. V nedeljo, 8. marca, se bo na Prešernovem trgu izvedla tudi intervencija oziroma performans oziroma razstava z naslovom: Vstajniške socialne delavke: Predstavitev feminističnega koledarja »Gospodinja vladana, seksi mačkica«. Ker je ta dan znan tudi pod imenom dan žena, smo Danajo Grešak povprašali o njegovem današnjem vplivu in umeščenosti v sodobno družbo. Po medijih se v zadnjem času večkrat omenja feminizem v popkulturi, kjer se različne izjave slavnih opredeljuje za feministične:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Če pa se nahajate v okolici Cerknega pa se ustavite na sorodnem festivalom Deuje babe, ki se bo tam odvijal med 6. in 8. marcem.

 

 

***

Danes ne bodo pozabljeni niti mlajši gledalci. Ob 20. uri bo v Kulturnem domu Španski borci premiera nove predstave koreografa Iztoka Kovača, Pozor Hud Ples 2: Vrnitev Legend, ki bo namenjena mladim gledalcem, starejšim od dvanajst let. Predstava odstira zgodovino sodobnega plesa v mednarodnem merilu, v njej pa se bo premierno predstavil tudi razširjen 8-članski mednarodni plesni ansambel, EnKnapGroup.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness