Sedem vzdihov in Pajek v belem

Kulturna ali glasbena novica
28. 5. 2014 - 14.15

Nocoj bodo ob 21. uri v sklopu festivala Prelet v Gledališču Glej gostili predstavo Sedem vzdihov, ki je nastala v Mostarskem gledališču mladih, v režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je bila osnovana na motivih zbornika Ženska stran vojne in pripoveduje intimne travmatične zgodbe žensk, ne glede na religijski ali politični kontekst, ki so izkusile agresijo vojne na prostorih nekdanje Jugoslavije. Več o vzdihih sedmih žensk je v srbohrvaškem jeziku povedala režiserka predstave Tanja Miletić Oručević:

 

* izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

Kot smo lahko slišali v izjavi, želijo avtorice s predstavo preseči partikularne razlike med ženskami in jih združiti na podlagi skupne intimne ženske izkušnje.

 

Še vedno ostajamo v kontekstu scenskih umetnosti, saj se bo nocoj v Stari mestni elektrarni ustavila Mednarodna potujoča umetniška manifestacija Pajek v belem. Z začetkom ob 20. uri bo manifestacijo odprl mladi argentinski koreograf Nicolás F. Rosés Ponce [nikola f. roze pons] s svojo solo predstavo Ω Mantra [omega mantra]. Večer se bo nadaljeval s premiero slovenskega koreografa Mateja Kejžarja, in sicer z njegovo plesno predstavo Bela. Koreografu pomeni bela barva nepopisan list, hkrati pa želi s predstavo prikazati vsakodnevno prakso v obliki koreografiranega ready-made dela. Mateja Kejžarja smo prosili, naj pojasni omenjene koncepte:

 

* izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

Večer v Stari mestni elektrarni se bo zaključil s koncertom skupine, ki si je nadela oznako post-pop, to pa so ljubljanski publiki že dobro poznani kolektiv Your Gay Toughts.

 

Kulturne novice je pripravila Mirna.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness