Sodobna slovenska arhitektura

Kulturna ali glasbena novica
7. 1. 2013 - 14.10

Cankarjev dom je mesto, kamor hočete zaiti danes – vsaj tisti, ki vas zanima arhitektura. Ob 20. uri bo namreč otvoritev razstave Sodobna slovenska arhitektura. Sicer se vam ne mudi, saj razstava traja vse do tretjega februarja. Razstava, katere poln naslov je Arhitektura = 5 let slovenske arhitekture, predstavlja pomembnejše projektne dosežke slovenske arhitekturne produkcije zadnjih pet let. Organizatorji – to so Fakulteta za arhitekturo v Mariboru, revija AB in galerija Dessa v sodelovanju z EPK 2012 - želijo s to razstavo uveljaviti teoretični in miselni okvir pojma sodobne slovenske arhitekture. Za malo bolj konkretno razlago smo prosili Andreja Hrauskyja, enega izmed organizatorjev razstave.

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Razstava se, kot smo lahko slišali, osredotoča na slovensko tradicijo. Toda ta tradicija obsega v tem primeru le zadnjih pet let. Zakaj je tako, zopet Hrausky.

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Razstava obsega 40 projektov, predstavljenih v 7 poglavjih: Prenova, dialog; Vas, regionalno; Narava, racionalno, Mesto, urbano; Javni prostor, infrastruktura; Šport, spektakel; in Tujina. Skriti element te razdelitve nam je ponovno pojasnil Hrausky.

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Za vse humanistično navdihnjene kulturnike pa je morda zanimiv Klub Daktari, ki je danes ob 10. uri gostil Laro Jankovič na kavarniškem večeru z naslovom Na krilih kulture bomo poleteli in zaobjeli nebo. Naj vam samo posredujemo citat s predstavitve dogodka: »Naj bo to naše srečanje samo ZA! ZA vse tisto, kar nam jemljejo. Naj bodo vodilo samo pozitivne, up vzbujajoče misli!«.

 

Kulturne novice je pripravil Aleš.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness