SPEKTRI JAVNIH DNEVNIH SOB

Kulturna ali glasbena novica
21. 6. 2018 - 15.10

Z znamenito obsijanim in opevanim prvim poletnim dnevom se ležernemu rajanju primerno razgrinja repertoar počitniškega kulturnega živžava. Poleg praznika glasbe, ki danes ponuja številne koncerte in druženja na prostem povsod po Ljubljani, se ponujata tudi dva raznovrstna intermedialna dogodka.

 

Če vas zanima poležavanje na kavču s pridihom umetniške atmosfere, se lahko sprehodite do ljubljanske Špice, kjer se bo ob 20.00 odprla mednarodna razstava pod umetniškim vodstvom italijanskega vizualnega umetnika Alessandra di Giampietra. Razstava, organizirana v sodelovanju s Cirkulacijo2, bo pravzaprav zasnovana kot javna dnevna soba, obkrožena z umetninami številnih mednarodnih umetnikov, ter s tem otvorila serijo glasbeno-performativnih dogodkov, ki se bodo v ljubljanski dnevni sobi odvijali teden dni. Umetnik si s svojim projektom Thinga Things prizadeva sodobno umetnost vrniti med ljudi, jih vplesti kot aktivne soustvarjalce ter prostor odpreti tako za domačine kot za turiste, preprosto slehernike. Več o samem projektu producent Borut Savski.

IZJAVA

Več o aktivni vpletenosti obiskovalcev zopet Savski.

IZJAVA
 

Del zaključnega programa bodo vsak večer tudi či gong vaje.

IZJAVA

 

Za vse tiste, ki še niste asimilirani na ležerniško poletnikovanje, pa se v organizaciji ustvarjalcev dijaške publikacije Novi dijak ob 18.00 v Moderni galeriji lahko udeležite vizualno-literarnega večera Spekter. Dijaki bodo izmenično brali svojo poezijo in kratko prozo ob ritmih avtorske glasbe Pavla Ranona Raščana ter simultano risali in slikali po fotografijah Luke Dragarja in Petje Križmančič.

 

Prvi poletni dan odpira svoja vrata, vprašanje je le, ali boste zakorakali v javno dnevno sobo, v dijaško intermedialno ustvarjanje ali pa boste preprosto korakali v ritmu neštetih harmonij Ljubljane.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.