Telo še ni zastarelo

Kulturna ali glasbena novica
14. 4. 2015 - 15.10

Telo in tehnologija sta koncepta, ki od 90. let redno zaposlujeta tako humanistično kot tudi znanstveno misel, saj je zaradi nastanka novih tehnologij in usode tehnotelesa tudi sama filozofsko-znanstvena misel temeljito spremenila svojo smer. Vsaj že dve desetletji je tako aktualno misliti in govoriti o, predvsem pa skozi telo in tehnologijo. In zdi se, da ta moderni konceptualni par še ni rekel zadnje besede ali postal miselno izčrpan. Telo in tehnologija je namreč naslov in konceptualni teren že osmega kulturološkega simpozija društva študentov kulturologije Kult.co. O sami izbiri teme simpozija, ki na nek način nadaljuje začrtano smer odpiranja bolj sodobnih in po svoje času primernih tematik, ki so jo organizatorji nakazali že s predpreteklim simpozijem o prostranem svetu interneta, in o odzivu na izbrano tematiko, govori Žan Debevec, predsednik društva Kult.co.

* Izjava se nahaja v posnetku

Tako se bo v štirih dnevih in na štirih lokacijah zvrstilo dvajset panelnih predstavitev in predavanj, ki so tematsko nekako razdeljena na področja vprašanja telesa in tehnologije znotraj filozofije, umetnosti, znanosti, pa tudi politike. Ker gre pri simpoziju za neke vrsto nehierarhično skupnost nastopajočih že akademsko uveljavljenih in tistih, ki to šele postajajo, ali celo nikoli ne bodo postali, tukaj ne moremo izpostaviti vseh nastopajočih, niti vseh tem. Smo se pa pogovarjali z Nino Cvar, avtorico predavanja Dronifikacija vsakdanjega življenja in neoliberalizacija možganov, ki se kani zgoditi v sklepnem petkovem popoldnevu in ki zajema tudi več na simpoziju izpostavljenih tem.

* Izjava se nahaja v posnetku

Simpozij se odpira danes ob 18.00 v prostorih Pritličja, nadaljuje pa jutri in v četrtek na Fakulteti za družbene vede ter zaključi v petek v Živko skvotcu v Rogu. Poleg teoretskega pa ga sestavlja tudi spremljevalni tehno program, od nastopa Theremidi Orchestra do performansa.

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.