Vectorhack

Kulturna ali glasbena novica
4. 10. 2018 - 15.10

V središče Kulturnih novic postavljamo prvi mednarodni avdio-vizualni festival eksperimentalne analogne vektorske grafike, VECTOR HACK. Festival je nastal v sodelovanju zagrebške Radione z Zavodom Projekt Atol in Ljudmilo. Z namenom širjenja znanja in povezovanja med participanti sicer internetne skupnosti združuje umetnike različnih področij. Festival se je začel 1. oktobra v Zagrebu, jutri pa prihaja v Ljubljano, kjer se bo zaključil v nedeljo.

 

Pogovarjali smo se z Derekom Holzerjem, enim od iniciatorjev festivala, sicer ameriškim zvočno-svetlobnim umetnikom, ki prebiva v Helsinkih in Berlinu. Ukvarja se DIY gradnjo avdio-vizualnih instrumentov in sistemov, povezavo med zvokom in prostorom, medijsko arheologijo in participatornimi oblikami umetnosti.

 

 

Izjava

 

 

 

O načinu vektorskega zvočno-svetlobnega pretvarjanja in prostora, v katerem se umetniki gibljejo v umetniškem procesu, nam malo več razloži Holzer:

 

Izjava

 

Včeraj je imel Holzer v Zagrebu predavanje z naslovom Arheologija medijske vektorske grafike. Na naše poizvedovanje o medijski arheologiji nam poda zgodovinski oris izvora ideje oziroma tehnologije, ki jo uporablja za današnja ustvarjanja.

 

Izjava

 

Glede na to, da se v imenu festivala pojavi beseda HACK, gre torej med drugim tudi za hackanje tehnologij, ki so bile izumljene predvsem v vojaške namene, očitno pa gre tudi za neko ideološko ozadje. Več nam razloži Holzer:

 

Izjava

 

Za konec nam Holzer prijazno opiše dogajanje jutri, ko bo tudi izvajal performans v Osmo/zi:

 

Izjava

 

Za vas se s Kulturnih novic izjavlja Škerla.

Avtorji: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.