Visoka plima v Kopru

Kulturna ali glasbena novica
13. 1. 2015 - 14.10

Mestna občina Koper je leta 1993 dala prostore MKSMC Koper v upravljanje Društvu prijateljev zmernega napredka. Mladinski, kulturni, socialni, multimedijski in medgeneracijski center, kot se opisujejo sami, se zato pogosto povezuje z imenom Marka Breclja, ki je zastavonoša prej omenjenega društva. V preteklem koncu tedna pa je s strani koprskega župana Borisa Popovića spet prišel odvetniški dopis, v katerem pravi, citiramo: »Marko Brecelj že dolgo ni več mlad, zato v mladinskem centru nima več kaj iskati.« Z drugimi besedami, MOK razrešuje Brecljevo društvo z mesta upravitelja MKSMC Koper, pri tem pa navaja tudi neplačevanje najemnine, dasiravno ima društvo upravljanje prostora brezplačno. Na spletu se že podpisuje tudi peticija, ki želi preprečiti izgon društva iz prostorov MKSMC-ja. V klubu sicer deluje več kolektivov in posameznikov, ki ne podajajo enotnega mnenja. Potrebno je omeniti, da DPZN niti ni edino delujoče društvo v MKSMC. Pogovarjali smo se z Markom Brecljem:

* Izjava se nahaja v posnetku

Poklicali pa smo tudi Tonija Bračanova, predsednika društva Kam, ki prav tako deluje tudi v MKSMC. Bračanov sicer ni povedal, kaj bodo v nastali situaciji, ki odraža širšo sliko delovanja mladinske in t.i. alternativne kulture na obali, naredila v prostorih MKSMC delujoča društva, je pa seveda izrazil skrb nad avtoritarnim delovanjem MOK.

* Izjava se nahaja v posnetku

Podrobnejše informacije in odzive lahko izveste tudi danes zvečer na frekvenci Radia Študent ob osmi večerni uri v oddaji 100 Decibelov.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

če bi se malo manj govorilo o merjenju kdo ima večjega med brecljem in popovičem in se malo več zagalamilo da hočejo zapret še zadnji mejnik med alternativo in mejnstrimom bi bilo veliko več podpornikov na njihovi strani

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.