Vse najboljše Impro liga

Kulturna ali glasbena novica
18. 1. 2019 - 15.10

Današnje Kulturne novice začenjamo s temo strokovnih komisij Ministrstva za kulturo, oblikovanju katerih je namenjeno tudi pred kratkim objavljeno Javno povabilo za imenovanje članov in članic strokovnih komisij. Nov pravilnik, ki je stopil v veljavo 15. januarja letos, predvideva, citiramo, “razširitev članstva strokovnih komisij, kar bo omogočilo širšo strokovno preglednost in ustreznejše vrednotenje projektov”, konec citata. Novost je na primer povečanje števila članov komisij s 3 do 7 na 5 do 7. Poleg zastopanosti obeh spolov, ki je bila upoštevana že do sedaj, pa se bo na novo zasledovalo strokovno uravnoteženost in enakomerno pokritost ozemlja Republike Slovenije.

 

Problematičnost novega javnega povabila obrazloži član komisije v odhajanju Anže Zorman:

Razmislek ob tekočem razpisu za javne kulturne programe
 / 28. 9. 2017

Izjava

O tem, zakaj je tako pozen odziv ministrstva za organizatorje glasbenih projektov slab, spet Anže Zorman:

Izjava

Tudi danes nam žal ni uspelo pridobiti komentarja ministra za kulturo.

 

Kot se za petek spodobi, naj imajo mesto v novičkah tudi bolj sproščujoče teme. Impro liga namreč ta vikend praznuje 25-letnico. Praznovanje se začenja jutri, v soboto, ob 19. uri v Centru slovanskih kultur France Prešeren, krajše CSK. Impro liga je temeljni projekt, iz katerega izhajajo vsi ostali sorodni projekti improvizacijskega gledališča v Sloveniji. Začeli bodo z uradnim odprtjem razstave, nadaljevali s turnirjem generacij in končali s čisto svojim DJ programom, v nedeljo pa sledita še dve predstavi.

Kaj si boste lahko ogledali na razstavi, pove Mistral Majer, vodja projekta Impro liga:

Izjava

V Impro ligi je v njenih začetnih letih sodeloval tudi Radio Študent s svojo ekipo in bil na teh tekmovanjih precej uspešen. Kot nam je zaupal Andrej Rozman - Roza, je ideja o Impro ligi nastala na podlagi nasveta nekega njegovega rotterdamskega prijatelja, ki je v začetnih letih v KUD-u France Prešeren vodil več predavanj. V tem času se je na slovenski improsceni nabralo veliko različnih imen, ki se bodo v CSK France Prešeren vrnila tudi ta vikend. O tem, koga bomo lahko videli, ponovno Mistral Majer:

Izjava

V pomladnih mesecih bo v sklopu praznovanja 50. obletnice Radia Študent organiziran tudi dvoboj med impro ekipama Radia Študent iz preteklosti in sedanjosti.

 

Kulturne novice sta napisala vajenec Tim in PiaN.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness