Vse najboljše

Kulturna ali glasbena novica
6. 5. 2022 - 15.10

Pozdravljeni v zadnjih Kulturnih novicah tega tedna. Naše zveste poslušalke in poslušalci verjetno že veste, da Radio Študent letos praznuje svojo triinpetdeseto obletnico obstoja.

Vi, naši poslušalci, se boste letos lahko udeležili dogodkov, začenši z današnjim, pa vse do tistega, ki bo 17. maja. Organizirana jih je cela vrsta, v ponedeljek bosta od šeste popoldanske ure v Pritličju back to back okrogli mizi univerzitetne in aktualnopolitične redakcije, praznovanje pa bo doseglo vrhunec z velikim koncertom v Rožni dolini prihodnji četrtek, svoj iztek pa v petek, 13. 5., z glasbenim programom v Gala hali.

Danes ob 19. uri pa se v Cirkulaciji 2 otvarja praznični prispevek redakcije za kulturo in humanistične vede. Na razstavi z naslovom Draženje očesa si boste lahko ogledali likovna, video in performativna dela sodelavk in sodelavcev skoraj vseh služb in redakcij Radia Študent. Edini, ki so do naše umetniške pobude ostali hladni, so naši kolegi iz aktualnopolitične redakcije. Proces v ozadju priprave Draženja očesa opiše kuratorka razstave Tina Tomšič:

Izjava

Kljub skepsi do literarnega večera, ki jo izraža Tina, se nismo mogli upreti svoji ljubezni do besed. Na začetku večera se nam tako med drugim obeta oda petdesetletni pločevinki stročjega fižola. Poleg številnih glasov pa nas bo nagovoril tudi odgovorni urednik Matjaž Zorec, ki je k razstavi prispeval tudi svoj Uredniški zvezek. Literarnim delom bodo sledila likovna in performativna dela sodelavk in sodelavcev Radia Študent. Svoje za pokušino predstavi naša sodelavka Valerija Intihar, ki pove tudi, kaj se ji zdi pri razstavi najbolj vabljivo:

Izjava

Drevi bomo torej na ogled postavili vse umetniško, ki nastaja za zaprtimi vrati našega radia, in se razgalili v nam neznani luči. Pomembno vlogo bo menda igrala tudi potica. Kako se povezuje delo kritičarke in umetnice, premišljuje Valerija:

Izjava

Če ste torej siti naše pretirane kritičnosti, vam bo danes zvečer zadoščeno, kar potrdi Tina:

Izjava

Obisk razstavno-literarnega soiréeja Radia Študent ne bo nikogar pustil ravnodušnega, zato vabljeni! Vino bo.

Če pa si iz nekega neznanega razloga današnjega večera niste rezervirali, bo razstava na ogled tudi 7. in 8. maja od štirinajste do osemnajste ure.

 

Kulturne novice je pripravila Brina.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.